Societat

El risc d'incendi fa tancar els berenadors d'Escaldes, Sant Julià i Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc màxim d’incendi forestal a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria ha obligat al tancament per part de les autoritats comunals dels berenadors de les tres parròquies. Protecció Civil va ordenar al comú lauredià a primera hora del matí d’ahir i a la tarda als de les dues parròquies centrals la clausura de les zones de barbacoa a causa de l’elevat risc d’incendis que hi havia a la zona per la sequedat de la vegetació. A part de la clausura dels berenadors Protecció Civil va prohibir fer foc a l’exterior en qualsevol punt de les tres parròquies afectades.

Així, les tres parròquies centrals es mantenen alerta per qualsevol incidència que es pugui produir, mentre que els bombers comunicaran la prohibició a les persones que es trobin fent foc. Segons Protecció Civil, si la situació persisteix és possible que la mateixa mesura s’apliqui a la resta de parròquies. El comú d’Andorra la Vella també ha pres la decisió d’anul·lar el castell de focs que estava previst per demà a les onze de la nit.

Des de Protecció Civil s’alerta d’una situació complicada després d’uns mesos de primavera amb pluges abundants que han fet recréixer el sotabosc combinada amb la sequedat provocada pel vent del nord de 20 a 30 quilòmetres per hora que bufa des de fa dos dies, que s’ha afegit a la falta de pluges.

tracking