Agricultura

La pedregada afecta 55 explotacions

Els productors esperen el balanç final dels pèrits per valorar els danys

La pedregada afecta 55 explotacionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes precipitacions del divendres passat van malmetre un total de 55 explotacions, segons va indicar ahir l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA). La parròquia més afectada va ser Ordino, on es van perjudicar fins a 28 explotacions, seguida de la Massana (25), Sant Julià de Lòria (1) i Canillo (1).

Pel que fa al nombre de plantes se’n van malmetre un total de 278.693, de les quals més de la meitat a Ordino. En concret, en aquesta parròquia, les pedres van fer danys a 148.317 plantes, seguida de la Massana (112.961), Sant Julià (15.000) i Canillo (2.415).

Aquestes dades l’APRA les ha extret de les declaracions que han fet els mateixos productors que un cop passada la pedregada tenien cinc dies hàbils per acostar-se a l’associació i donar el detall de les afectacions.

Tot i així, el president de l’APRA, Xavier Coma, va ressaltar que encara és d’hora per fer un balanç definitiu fins que els pèrits no en facin la seva valoració. “Aquestes són les afectacions reals, però no te’n puc dir el grau. És com quan et ratlles la porta del cotxe i fins que no vas al taller no saps si te l’has de canviar sencera”, va indicar Coma.

No obstant això, va destacar que a “simple vista no hi ha cap parcel·la amb sinistre total”.

Ara fa una setmana, tant al matí com a la tarda, va pedregar a les parròquies d’Ordino, la Massana o Canillo, i va provocar danys a diversos conreus de tabac.

tracking