Societat

Apapma insisteix a exigir informació sobre el forn

Apapma insisteix a exigir informació sobre el fornXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) continuarà sense anar a les comissions a les quals té veu com a entitat social fins que Govern no els faciliti “la informació pública” referent al forn incinerador que reclamen des de fa temps, fins i tot per via judicial. Així ho va explicar ahir el seu president, Carles Iriarte, després de l’assemblea anual de l’organització celebrada al vespre.

Actualment Apapma es troba present en les comissions de caça, pesca, del forn incinerador i de residus i “quan Govern ens doni la informació tornarem a les quatre”, va assenyalar. Aquesta posició es manté des de fa mes d’un any. L’altra comissió, a la qual sí assisteixen, és la que fa referència a la vall del Madriu.

Durant l’assemblea d’ahir, Iriarte va ser reescollit president per quatre anys més per unanimitat, ja que no es va presentar cap candidatura alternativa, segons va explicar ell mateix. Hi van votar una dotzena dels prop de 400 socis. “Sabem que és època de vacances però tant de bo haguéssim estat més. Com més siguem, millor, perquè més feina farem”, va reclamar.

En la trobada d’ahir es va constituir la nova junta, formada per nou persones i que “es pot ampliar perquè està oberta a més socis”. De fet, ahir mateix se’n va afegir un de nou. A banda d’Iriarte a la presidència, també continua amb càrrec Miquel Bru, mentre que també “recuperem gent d’antigues juntes i alguns que no ho han estat mai”, va assenyalar el president.

De cara al futur, els dirigents de l’entitat pretenen fer “una associació més divulgativa”, per tal de preservar i defensar millor el patrimoni natural andorrà. Tot i això no han concretat quines accions duran a terme. A banda, també volen “donar a conèixer l’associació” entre la ciutadania. “Hem perdut socis per la crisi i ens nodrim de les quotes per poder fer les accions”, reconeix el president, que assegura que “tenim molta feina a fer i molt a ensenyar” tant a les persones que resideixen a Andorra com als que venen al país com a turistes.

tracking