Telecomunicacions

Es retornaran 77.400 euros als clients afectats pel tall d'Internet

Els afectats pel tall del 20 de juny van ser 2.035 clients residencials i 697 empreses

Es retornaran 77.400 euros als clients afectats pel tall d'InternetXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom destinarà 77.400 euros a indemnitzar els 2.035 clients particulars i les 697 empreses que van resultar afectades per l’avaria d’Internet del passat 20 de juny, provocada per una incidència mentre es canviava el node d’accés a Internet de les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes. El ministre de Transports i president del consell d’administració de la companyia de telecomunicacions, Jordi Alcobé ha respost a preguntes formulades pel Partit Socialdemòcrata (PS) i per Liberals d’Andorra (Ld’A) i que recollia ahir el Butlletí del Consell General que als usuaris se’ls retorna la quota cor­responent a la connexió a Internet del mes de juny i que la regularització s’efectua en la factura del juliol que és la que els clients rebran a l’agost. La immensa majoria de les compensacions (2.494) són de 20 euros i n’hi ha 177 de 15 euros. El que s’abona a les empreses oscil·la entre els 20 i els 180 euros “en funció del tipus de servei contractat”, va indicar el ministre, que també va especificar que si hi ha més compensacions que clients afectats és perquè alguns dels abonats tenen contractat més d’un servei. El 90% dels perjudicats són de les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes.

En la resposta, el ministre també recorda el detall del succeït i que va derivar en el tall, i reitera que la renovació de la plataforma d’accés a Internet era un canvi necessari que, a més, ha de garantir que la possibilitat d’avaries es redueixi de manera important. Quan es va produir la incidència les modificacions ja s’havien realitzat amb èxit a Santa Coloma, Canillo, el Pas de la Casa, Sant Julià de Lòria, Ordino, la Massana i Encamp. Segons Alcobé, “la nova plataforma es troba actualment plenament estabilitzada”.

Tanmateix, Alcobé també va especificar que en el marc de la renovació tecnològica engegada també hi haurà canvis en l’accés a la xarxa que porta la fibra òptica fins als domicilis per tal d’ampliar-ne l’ample de banda.

tracking