Sistema financer

El TC rebutja el recurs de Laplana pel bloqueig dels seus comptes

El TC rebutja el recurs de Laplana pel bloqueig dels seus comptes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d’empara presentat per l’exdirectiu de BPA, Pablo Laplana, contra l’aute de la Batllia de Guàrdia i la sentència del Tribunal Superior de Justícia que acorda el bloqueig, el control de moviments i l’embargament de tots els seus comptes bancaris i financers, amb motiu de la causa oberta per l’afer BPA. Laplana havia argumentat que s’havien vulnerat diversos drets: la integritat moral, per estar sotmès a un tracte cruel, inhumà i degradant; a la protecció familiar i a les seves obligacions vers la seva família: al treball; i a la defensa dels seus drets econòmics i socials, entre d’altres.

El TC va admetre el recurs de l’exdirectiu però ha acabat resolent que una mesura de bloqueig d’un compte bancari no suposa cap vulneració d’aquests drets, per la qual cosa ha desestimat l’empara sol·licitada.

Canvis a BPA

El BOPA publicava ahir la designació de l’AREB com a administradora única de BPA, càrrec que fins ara estava en mans de Fernando Vázquez de Lapuerta. Òscar Gelabert Ribera serà la persona física representant de l’administradora única. Malgrat el traspàs d’actius a Vall Banc, BPA continua funcionant com a “entitat residual” en espera de resoldre els expedients dubtosos que no han passat a la nova entitat bancària.

tracking