Marsol rebutja canviar els talls a MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú no modificarà l’horari d’obertura i de tancament de la part baixa de l’avinguda Meritxell tot i les queixes d’una part del teixit comercial de la zona afectada, que considera que tancar al trànsit a partir de les dotze del migdia pot confondre el vianant. La cònsol major, Conxita Marsol, assegura que no es plantejarà cap canvi fins a l’octubre, quan la corporació s’asseurà amb els crítics per valorar com ha funcionat el tancament d’ençà de la seva posada en marxa, diumenge passat. “Quan toqui ens ho plantejarem”, va dir, tot remarcant que s’avaluaran les observacions dels actors implicats per veure com es fa la reordenació definitiva. “Quan fem el projecte definitiu ja veurem com ho acabem de tancar”, va subratllar.

Etiquetes:

La intenció del comú és, així, que aquests mesos siguin un període de prova per comprovar si l’acció té èxit o no i avaluar-la passat l’estiu, quan s’escoltarà els botiguers i empresaris opositors i –si cal– es prendran mesures per millorar la situació a la part baixa del principal eix comercial del país. Fins llavors la corporació es mantindrà en el seu posicionament. “S’ha de ser coherent amb les decisions preses”, va manifestar Marsol, que considera que “no hi ha necessitat de plantejar-ho abans”.

Pocs vianants abans de les dotze

Amb tot, va afirmar “ara per ara” no es plantejarà realitzar cap canvi en les condicions de l’obertura i el tancament de l’avinguda Meritxell. Alguns botiguers demanen que es prohibeixi el trànsit les 24 hores del dia i que es permeti només la circulació dels vehicles de càrrega i descàrrega, i no que s’opti per permetre el pas de tot tipus de vehicles de dotze de la nit a dotze del migdia.

Marsol veu “respectable” la seva opinió però defensa la decisió del comú, tant pel que fa al tancament al trànsit com a l’horari d’obertura. “Potser puntualment algun dia pot haver-hi vianants d’hora, però no crec que hi hagi cap problema amb això. Abans de les dotze del migdia de vianants, pocs”, rebla. En aquest sentit, declina variar l’horari tant si hi ha dies amb més afluència de gent com si n’hi ha menys.

Pel que fa a la possibilitat que el canvi a les dotze pugui confondre els vianants, la mandatària defensa que “quan arribes ja ho veus”, a través de la senyalització, i que és un tipus de mesura que es porta a terme a moltes ciutats costaneres. “Els vianants ja són adults i per tant no hi haurà cap problema”, etziba, tot i que admet que “sempre hi haurà turistes” que es perdin. “No creiem que hi hagi d’haver cap problema, però quan toqui ja en parlarem”, reitera. Segons Marsol, l’horari d’obertura al trànsit “és força correcte” perquè “soluciona la càrrega i descàrrega” i “dóna mobilitat en hores punta”. A més, apunta, permet garantir l’entrada i sortida als aparcaments.

El comú es reunirà amb els botiguers que van signar una carta rebutjant el tancament de la part baixa i també amb l’Associació de

Comerciants de l’avinguda. “Ens asseurem amb ells i estudiarem i avaluarem les seves observacions”, destaca Marsol, la qual assegura que llavors “es prendran les decisions” de cara a la implementació del projecte definitiu en aquest tram de la via.

tracking