Infraestructura

Acs-dels-Tèrmes tindrà la variant a final d'any

França ha destinat una partida per estudiar d’altres mesures a curt termini

Acs-dels-Tèrmes tindrà la variant a final d'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La variant d’Acs-dels-Tèrmes podria entrar en funcionament abans d’acabar l’any. Així ho va anunciar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. La via permetrà evacuar del mig de la població el trànsit de l’RN-20.

L’obra, pressupostada en 37 milions d’euros i finançada per l’administració francesa, va estar anys bloquejada i avança a bon ritme. Aprofitant la seva visita amb motiu del Tour de França, Saboya i el ministre d’Ordenament del Territori francès, Jean Michel Baylet, van aprofitar per analitzar els treballs.

Els governs andorrà i francès també van parlar de la voluntat de l’executiu del país veí de destinar una partida pressupostària per a un estudi de com millorar la via des d’Acs-dels-Tèrmes fins a l’Ospitalet. “Fer quatre carrils és pràcticament impossible perquè és massa costós, però el compromís és anar-ho millorant a poc a poc”, va explicar el cap de Govern, Toni Martí. En aquest sentit, Saboya va puntualitzar que “cal una aposta realista a curt termini, per això és bo que hi hagi aquesta partida pressupostària. Això no implica que, a la llarga, puguem tenir un accés millor”.

El final dels treballs a Acs-dels-Tèrmes arriba setmanes després que la Unió Europea (UE), a través del fons de desenvolupament regional europeu (Feder), hagi aprovat els treballs de millora de la carretera d’accés per França per evitar els tancaments a l’hivern. Subvencionarà 2.088.000 euros, el 65% de la totalitat del projecte. El restant el subvencionaran, a mitges, Andorra i França. “Es tracta d’una obra molt important per evitar les allaus al corredor de l’Ospitalet o per millorar tots els accessos, especialment a l’hivern”, va destacar Saboya.

tracking