Finances

El futur intercanvi automàtic de dades fiscals fa augmentar la venda de joies

El Gremi de Joiers explica que hi ha clients que ara prefereixen tenir inversions en joies

El futur intercanvi automàtic de dades fiscals fa augmentar la venda de joiesArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada en vigor, el mes de gener vinent, de l’acord per a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal ha incrementat les vendes a les joieries del Principat. Segons fonts del Gremi de Joiers i Rellotgers d’Andorra, la futura regularització s’ha fet notar al sector amb un increment dels pagaments en efectiu.

La situació ha comportat una millora dels números del sector que encara pateix els efectes de la davallada dels visitants russos per la crisi d’Ucraïna, la devaluació del ruble i la consegüent pèrdua de poder adquisitiu dels viatgers russos. Segons les mateixes fonts, el turisme asiàtic ha tingut algun paper però la incidència és mínima. La majoria de la clientela continua sent espanyola i francesa. En aquests casos sí que s’està notant que hi ha clients que prefereixen invertir en joies després dels canvis que s’estan produint mundialment en l’intercanvi d’informació. És aquesta tendència que potser ha fet que es mantingués el sector.

Els joiers, però, qualifiquen la situació que viu el sector aquest any d’excepcional, tot i no saber que passarà a partir del 31 de desembre.

Malgrat l’excepcionalitat d’aquest any, els joiers creuen que és difícil parlar a hores d’ara de reactivació econòmica perquè es tracta d’un mercat molt inestable. Es reconeix, però, que hi torna a haver una tendència a gastar en articles de luxe, uns opció que va perdre molta força arran de la crisi econòmica.

MÉS

Circumstància

L’intercanvi fiscal ha estat un incentiu per a les joies

L’intercanvi d’informació fiscal ha fet que hi hagi una reactivació del mercat de les joies a causa que hi ha inversors que el veuen com un bon camí. La reactivació durarà aquest any segur i caldrà veure què passa a partir del 2017.

Tendència

Retorn a l’adquisició d’articles de luxe

El sector del luxe s’està trobant amb una recuperació important de la clienta que vol comprar aquest tipus d’articles. El sector dels productes cars i exclusius va ser un dels més tocats quan va esclatar la crisi econòmica.

tracking