Trànsit i comerç

Meritxell per a vianants de les dotze a les dotze

L’eix comercial es tancarà al trànsit diumenge tot i que els vehicles hi podran circular des de la mitjanit fins al migdia

Meritxell per a vianants de les dotze a les dotzeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols d’Andorra la Vella van presentar ahir el tancament al trànsit de l’avinguda Meritxell que es produirà diumenge. Així doncs, tal com va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, la part baixa de l’eix comercial esdevindrà una zona per a vianants entre les dotze del migdia i les dotze de la nit de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana i festius estarà tancada tot el dia. Fora d’aquesta franja els vehicles podran seguir circulant amb normalitat per l’avinguda. Marsol va reconèixer que “la idea inicial era tancar més i només deixar obert l’accés unes hores per a la càrrega i descàrrega”, però finalment s’ha optat per aquesta fórmula. “Estarem pràcticament un any amb aquestes condicions i anirà bé per valorar. L’any que ve ja veurem com evoluciona”.

I és que després d’escoltar les queixes d’un grup de comerciants que reclamaven al comú que abans de procedir a tallar el trànsit a l’avinguda es fes el projecte d’embelliment global, la corporació ha decidit que cap a l’octubre o el novembre es tornarà a reunir amb els crítics per avaluar la situació. “És el compromís que vam agafar. Ens tornarem a asseure, valorarem com ha anat, com ha funcionat el tancament i entre tots aportarem idees”, va assegurar la cònsol, tot afegint que “no volem perjudicar cap comerciant, al contrari. La mesura es fa per millorar, si es pot, el comerç d’una zona que és la millor zona comercial del país. Volem que encara sigui més comercial, més agradable i embellida, i en això segur que ens posarem d’acord, n’estic segura”. És més, va apuntar que “si d’aquí a 7 o 8 mesos veiem que això no s’aguanta i cau el comerç ens ho podríem replantejar”, però va assegurar que “estem convençuts que funcionarà”.

Mobilitat

Marsol va afirmar que pel que fa a les vies alternatives per circular, no han detectat cap problemàtica i que compten amb l’informe favorable de Mobilitat. En el cas d’aquells carrers que desemboquen a l’avinguda, al carrer Pau Casals els taxis podran mantenir la parada però s’eliminaran un parell de places perquè durant les hores de tancament els vehicles tinguin espai per poder girar i sortir pel mateix carrer, ja que no es podran incorporar a l’avinguda. La mateixa situació es donarà al carrer paral·lel, Josep Rossell Calva, on s’habilitarà una zona de càrrega i descàrrega als dos laterals i els vehicles també hauran de sortir en direcció l’avinguda Consell d’Europa. Per últim, tal com ja s’havia anunciat s’espera que l’E.Leclerc Hiper Andorra habiliti una nova entrada al seu pàrquing, en un termini de dos mesos, des de l’avinguda Consell d’Europa, mentre que la sortida es farà creuant l’eix comercial i cap al carrer Riberaygua. Mentrestant, els clients seguiran passant per l’avinguda des del carrer de la Borda. El mateix recorregut que faran els clients dels hotels Pitiusa i Valmar. Amb tot, els cònsols ja van advertir que es tracta d’accessos provisionals que s’hauran de canviar un cop es faci l’embelliment definitiu.

El què sí que es modificarà ja de forma definitiva és el recorregut dels autobusos. Així, les parades que hi ha actualment davant de l’Hiper i del Super U quedaran substituïdes per la parada que hi ha just davant de l’hotel Hesperia. Uns canvis que la cònsol va detallar que ja es preveien amb la reordenació de línies d’autobús que fa el Govern.

Embelliment

La mandatària de la capital va explicar que ja s’ha començat a treballar amb el projecte d’embelliment i que es podrà tenir una primera idea de com serà cap a l’octubre. Pel que fa a la part alta s’avaluarà si el tancament de la part baixa modifica els hàbits dels clients i després caldrà decidir si s’habilita una sola via de circulació o dues.

Meritxell per a vianants de les dotze a les dotze

tracking