Sistema financer

La comissió BPA decideix cridar els accionistes minoritaris

Malestar per la negativa de l’INAF a lliurar l’informe d’inviabilitat del banc

La comissió BPA decideix cridar els accionistes minoritarisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera ha decidit cridar tots els accionistes minoritaris de BPA. Ho ha fet després de la negativa de Turi Riberaygua, convocat com a representant dels accionistes minoritaris, de comparèixer com a portaveu. Riberaygua va respondre a la crida de la comissió que només compareixeria a títol individual.

La comissió BPA va celebrar ahir una nova reunió. A banda de prendre la decisió de fer comparèixer els socis minoritaris, a la reunió també es va informar que l’INAF havia rebutjat la petició de fer-los arribar l’informe que resolia que BPA era inviable i que va estar a l’origen del procés de resolució de l’entitat financera engegat per l’AREB. L’organisme va al·legar motius de confidencialitat en la contesta a la petició. La notícia no va ser ben rebuda pels consellers generals, que consideren que el document –que és el mateix que el Tribunal Constitucional ha obligat a entregar als màxims accionistes– és una peça clau. Finalment, es va decidir que aquest tema es tractaria a la pròxima reunió de la comissió, ja que alguns consellers eren partidaris de buscar altres mecanismes per assolir-lo.

A la pròxima trobada també se seguirà treballant en les conclusions preliminars de les compareixences i la informació que sí que se’ls ha facilitat, que no es tancaran fins que, ja al setembre, compareguin accionistes majoritaris i minoritaris.

LA TARGETA VISA ARRIBA AL CARRER

Vall Banc ha començat a posar a disposició dels clients les targetes de crèdit de l’entitat. Concretament és la Visa Or. Ara per ara, però, mentre es mantinguin les restriccions, únicament permetran el pagament a dèbit. Es preveu que quan aquestes s’aixequin, també n’hi hagi de crèdit. Els clients poden sol·licitar les targetes a la seva entitat, que els seran lliurades en un termini de 48 hores.

tracking