Tributs

Cinca atribueix a un possible error humà que s'enviessin adreces de correu de l'IGI en obert

Cinca atribueix a un possible error humà que s'enviessin adreces de correu de l'IGI en obertFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un error humà hauria estat la causa que fins a 77 beneficiaris de l’IGI rebessin les adreces de les altres persones que tenien saldos al seu favor. Així s’explica en el Butlletí del Consell General en la resposta del Govern a una sèrie de preguntes de Liberals d’Andor­ra sobre aquesta polèmica.

Tal com s’indica a l’escrit, els afavorits pel retorn de l’impost van poder visualitzar els noms dels correus dels altres beneficiaris, que no estaven ocults com és preceptiu en aquests casos, segons ordena la Llei qualificada de protecció de dades. El motiu és que un treballador de l’àrea d’atenció al públic del departament de Tributs i de Fronteres s’hauria equivocat de casella a l’hora de copiar les adreces electròniques. La persona que va fer l’enviament assegura que ho va fer correctament, però tot i això Govern assenyala que “tot fa pensar que es va produir un error humà”.

L’errada es va detectar perquè un dels receptors va advertir el departament, que poca estona després va adreçar un segon cor­reu demanant que no tinguessin en compte el primer e-mail i demanant disculpes. De tota manera, en el contingut de la comunicació fallida no hi havia “cap dada de tipus econòmic ni personal”, segons l’executiu, que treballa en un nou “mòdul informàtic de difusió” perquè la situació no es pugui tornar a repetir.

tracking