Tributs

Sorpresa dels clubs en no ser localitzats per l'IGI

Les entitats esportives que no van presentar la declaració de l’IGI del 2015 admeten l’error

Sorpresa dels clubs en no ser localitzats per l'IGIArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edicte que es va fer públic dimecres passat al BOPA per tal de reclamar l’IGI a 154 obligats tributaris a qui no s’havia pogut localitzar per fer-los arribar els requeriments ha agafat de sorpresa algunes de les entitats i clubs esportius que hi apareixen. I és que no entenen que des de l’Agència Tributària no se’ls hagi pogut localitzar per avisar-los de la situació abans de fer públic l’edicte, ja que reconeixen que el contacte amb el Govern és fluït. Amb tot, admeten l’error de no presentar les declaracions.

“No sé per què no ens han localitzat. Com a president no m’ha arribat res i al gerent tampoc tinc constància que li hagin dit res”, va explicar el president del VPC Andorra, Pep Escolà. Amb tot, va admetre que no havien fet la corresponent declaració de l’impost. “Ens en vam oblidar. No tenim ningú assalariat, els que estem aquí ho fem com a voluntariat i al tresorer se li ha passat”, va explicar, tot afegint que “ens n’hem adonat i ja ens hi hem posat. Estem en procés de regularitzar-ho. Ho arreglarem ràpid”.

En termes similars es va expressar el president de la Federació Andorrana de Rugbi, Xavi Vilasetrú. “Sorprèn que diguin que no ens localitzen. El contacte amb el Govern el tenim de manera constant, per tant ens sorprèn que no ens hagin avisat”, va indicar, explicant, com Escolà, que la manca de declaració té lloc per un descuit. “Ens ha passat per alt. L’any passat es va fer i ara ja ho estem regularitzant”, va indicar.

Tampoc tenia constància de res el president del Moto Club d’Arinsal, Eduard Garcia. “Ningú ens ha contactat i no em consta que deguem res, però si cal ja ho revisarem i es regularitzarà”, va manifestar. En el seu cas, a més, es dóna la casualitat que la junta va entrar nova a final de l’any passat i es va haver de posar al dia pel que fa a papers. “En principi ara ho tenim tot legal i l’adreça actualitzada”, va explicar, tot insistint en el fet que desconeixia totalment que hi hagués pendent una declaració de l’IGI.

Cal recordar que a l’edicte s’indicava que els afectats disposen d’un termini de 13 dies hàbils per regularitzar la situació, presentant les declaracions, ingressant l’import de l’impost que resulti així com el recàrrec per haver-lo presentat fora de termini, a més dels interessos moratoris que s’escaigui. En cas de no haver de fer front a aquesta obligació també se’ls emplaça a presentar la justificació a l’oficina de l’administració tributària.

tracking