Economia

Les importacions van créixer un 12,6% al maig i van ser per un valor de 87 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importacions durant el mes de maig han estat per un valor de 87,64 milions d’euros, que suposa una variació percentual positiva del 12,6% respecte al mes de maig de l’any anterior, segons les dades facilitades ahir pel departament d’Estadística. Sense el capítol energia, la variació percentual de les importacions és d’un 13,0%. Pel que fa a les exportacions, han estat per un valor de 7,95 milions d’euros, que suposa una variació percentual positiva del 5,9% respecte al mateix mes de l’any passat. Respecte de l’acumulat dels darrers dotze mesos, les dades mostren que les importacions han estat per un valor de 1.192,30 milions d’euros, que suposa una variació percentual positiva de l’1,8% respecte a l’acumulat del mateix període de l’any passat. Sense el capítol energia, les importacions en valor dels dar­rers dotze mesos són un 4,7% superiors al mateix període de 2015. Pel que fa a les exportacions, aquestes han estat per un valor de 84,83 milions d’euros, amb un augment del 10,4%.

Respecte als carburants, la importació durant el mes de maig ha estat de 12,56 milions de litres, que suposa una variació percentual positiva respecte al mateix mes de l’any anterior del 22,4%. Aquestes xifres mostren també que entre els mesos de gener i maig d’enguany, la importació dels carburants ha estat de 76,94 milions de litres, donant una variació percentual positiva del 2,2%, en contraposició al mateix període de l’any 2015.

Així mateix, pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 177,16 milions de litres, que suposa una variació positiva de l’1,3% respecte als 174,82 milions de litres importats durant el període anterior. D’altra banda, la importació de carburants amb dades ajustades presenta una evolució estable durant els darrers tres mesos, situant-se al maig en un 0,3% positiu.

tracking