Tribunals

Petició de 20 anys per abusar sexualment de les fillastres

L’acusat hauria fet tocaments a dues menors i a una d’elles, que encara no havia fet catorze anys, l’hauria penetrat digitalment

Petició de 20 anys per abusar sexualment de les fillastresArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal de Corts una pena de vint anys de presó i l’expulsió definitiva del Principat per a un resident espanyol acusat d’haver abusat sexualment de les dues fillastres amb les quals convivia amb l’esposa i dos fills més fruit d’aquesta relació. El ministeri públic li imputa tres delictes majors d’abús sexual a una persona de més de 14 anys i menor de 18 amb l’agreujant d’exercir de fet l’autoritat familiar sobre ella per haver fet tocaments, com a mínim en tres ocasions diferents, a una de les fillastres. Per cada un d’aquests delictes demana dos anys de presó.

Les penes més greus són pels abusos sexuals que presumptament va dur a terme contra la segona de les germanes, menor de 14 anys quan es van començar a produir. La fiscalia li imputa dos delictes majors continuats d’actes sexuals sense consentiment amb accés carnal per via vaginal a una menor de 14 anys exercint de fet l’autoritat familiar sobre ella. I ho fa perquè almenys dues vegades va penetrar digitalment la noia, acció que va acompanyar amb tocaments als pits i obligant la filla a palpar-li el penis per sobre dels pantalons. Demana deu anys per aquests delictes i n’afegeix quatre més perquè l’acusa de més abusos sexuals continuats.

En aquest cas perquè, segons el ministeri públic, molts matins, abans que la resta de la família s’aixequés, anava a l’habitació on dormia la menor i li feia tocaments no consentits. Concretament, li tocava la vulva i els pits per sobre de la roba. I, segons va posar en relleu la fiscalia, algunes vegades ho hauria fet amb la presència d’un dels dos fills de la parella que tenia per costum dormir a l’habitació de la germana.

Cinc anys d’abusos

Els abusos, segons el relat del ministeri públic, haurien començat el 2009 i s’haurien allargat fins al 2013, quan la menor de les germanes va deixar el nucli familiar per anar a viure amb els seus avis a la Seu d’Urgell. La germana gran havia deixat el domicili dos anys abans, quan va ingressar al centre d’acolliment d’infants de la Gavernera. Ho va fer després que ho recomanessin els serveis socials arran de detectar canvis en la seva actitud a casa i a l’escola. Fugides del domicili, absentisme escolar, autolesions i trastorns alimentaris i una acció del padrastre van aixecar totes les alarmes. En una visita dels tècnics dels serveis socials al domicili, l’home va tocar la natja de la noia i va dir “que bona està la meva filla”. Però el que realment va posar en alerta els tècnics, va assegurar ahir una de les psicòlogues, va ser “la mirada de desig que va fer mentre ho deia”.

Va ser durant l’estada a la Gavernera que va denunciar per primer cop els abusos del pare i que també els estava patint la germana petita. Aquesta va dir que no era cert i la noia es va retractar. No va ser fins dos anys després, el 2013, quan la menor, que s’havia barallat amb la mare, va anar a visitar la germana gran i després d’un atac d’ansietat que la va portar a l’hospital va denunciar davant la policia el padrastre.

Malgrat que l’home va estar uns mesos a la presó, la mare mai va creure les acusacions de les filles i va tornar a conviure amb la parella. En un primer moment va assegurar haver sentit una conversa entre les dues filles en què deien que s’ho havien inventat tot per desfer-se del padrastre, que era molt autoritari amb elles. Ahir va explicar que va malinterpretar la conversa i que va abandonar l’home quan es va adonar que les filles deien la veritat.

Les dues noies van testificar ahir al Tribunal de Corts, però ho van fer a porta tancada. Segons la fiscalia, les dues van mantenir el relat que van explicar després de la detenció del pare i van explicar els abusos que van patir. Sí que ho van fer a portar oberta les vuit expertes, entre assistents socials i psicòlogues, que han tractat les víctimes els darrers vuit anys i que han realitzat el peritatge dels fets. A la pregunta de la fiscal si “els fets denunciats per les noies són reals o producte de la imaginació de les menors”, les vuit van contestar que “reals”. També van assegurar que les dues pateixen estrès posttraumàtic pels abusos.

La defensa vol l’absolució

L’acusat va defensar la seva innocència i va dir que les noies s’han inventat els fets perquè el volien fora de casa. Va admetre ser una persona molt autoritària, que les castigava molt per la seva mala conducta, i va negar qualsevol tipus d’abús. L’advocat defensor també va posar en dubte el relat de les dues noies i va recordar que no hi ha cap prova de les acusacions. També va posar en dubte els peritatges: “Que sigui creïble no vol dir que sigui veritat.”

tracking