Tribunals

Petició de presó per portar prostitutes al país

L’home, per a qui sol·liciten cinc anys part condicional, tenia un bordell a la Seu d’Urgell

Petició de presó per portar prostitutes al paísARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Si he comès un delicte de prostitució haurem de detenir tot el col·lectiu de taxistes d’Andorra”. Així de contundent es va mostrar ahir un resident de nacionalitat espanyola i taxista de professió acusat per la fiscalia dels delictes majors de fer funcionar un establiment de prostitució i de promoure, facilitar i afavorir aquesta pràctica. L’home, de 50 anys d’edat i que havia estat en el passat agent de circulació, també està acusat d’un delicte major de tractar d’influir en un testimoni perquè modifiqui la seva declaració. Per tots tres delictes s’enfronta a una petició de pena per part de la fiscalia de 5 anys de presó –18 mesos per cada un dels dos delictes relacionats amb la prostitució i 24 més per pressionar el testimoni–, una part condicional, i al comís d’un pis de la seva propietat que, segons la fiscalia, feia servir de bordell.

El ministeri públic demana, a més, quatre anys de suspensió de la llicència de taxista i ho fa perquè considera que la seva professió ha estat cabdal en els delictes que se li imputen. Els fets es remunten a l’abril del 2012 quan la policia va començar a investigar l’home després de rebre diversos avisos que el vinculaven a la prostitució. El taxista havia obert un prostíbul a la Seu d’Urgell on van arribar a treballar cinc dones i aprofitava la seva feina de taxista per portar clients d’Andorra cap a l’Alt Urgell que prèviament havien demanat els serveis de les noies. I ho havien fet perquè el taxista havia repartit fulletons entre altres taxistes perquè els donessin als passatgers que volguessin aquest tipus de serveis. Els propis taxistes podien baixar clients al prostíbul que regentava l’acusat i rebien una comissió d’entre cinc i deu euros.

Però el que realment l’ha portat a la banqueta dels acusats és el fet que traslladava les prostitutes que treballaven al local de la Seu a fer serveis al Principat. Tant als domicilis dels propis clients que contactaven amb ell per telèfon com a hotels. I, segons la policia, també a dos pisos que havia muntat com a prostíbuls.

La fiscalia basa les seves acusacions en les escoltes telefòniques que li va fer la policia durant quatre mesos abans de ser detingut el juliol del 2012 i en què oferia a diversos clients la possibilitat de portar les prostitutes de la Seu d’Urgell fins a Andorra. Un dels clients que va accedir, un policia en actiu quan es van produir els fets –ara està jubilat– que ahir, a la vista al Tribunal de Corts, va admetre haver contractat els serveis d’una noia que va anar al seu domicili de Sant Julià a fer-li “només” un massatge terapèutic.

També va testificar un segon client que només havia gaudit del serveis prestats a la Seu, però que va indicar que un altre taxista li havia dit que l’acusat pujava noies fins a Andorra. No van testificar cap de les cinc prostitutes que controlava l’acusat. Una d’elles, resident a Andorra, es va negar a fer-ho al·legant amenaces del taxista. La fiscalia va assegurar que aquest havia pressionat les noies perquè canviessin les declaracions on asseguraven que l’home les portava a Andorra a treballar. Per això li imputa el tercer delicte i demana a més quatre anys d’allunyament de les cinc dones.

La defensa considera que amb només les trucades telefòniques no es poden provar els delictes d’establiment i afavorir la prostitució. L’acusat va admetre que baixava clients al prostíbul de la Seu i a d’altres de Catalunya i que quan pujava alguna dona a Andorra no es preguntava si eren prostitutes i només cobrava els trajectes. El lletrat en va demanar l’absolució.

tracking