La primera festa de moltesEloi Tost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts era la primera vegada que anaven de festa. Se’ls hi notava a la cara. Entre timidesa, il·lusió i pilleria. Com si fessin una malifeta, poc avesats a la situació, encara que tot era perfectament legal i estava tot sota control. La dotzena Festa de la Joventut va començar ahir a la tarda i va acabar passada la mitjanit. L’acte es va celebrar a la nova carpa que s’ha instal·lat al Parc Central, i que servirà com a espai per a vestuaris i zona d’assaig per als artistes del Cirque du Soleil.

Uns quants centenars de joves d’entre 12 i 18 anys van assistir-hi, en alguns casos acompanyats dels seus pares. Altres, sols: “Ens agrada sortir de festa. Som joves i hem de sortir, però sempre amb el permís de la mare!” assegurava Manel Rotllant, que hi havia vingut expressament des de Sant Julià de Lòria i s’havia trobat amb un amic seu d’Andorra la Vella, Juan José Villar­rubia. Tots dos de quinze anys i amb ganes de passar-s’ho bé, “ballar i estar amb les xicotes i els amics”.

L’acte estrella va ser la festa nocturna Flaix FM, protagonitzada per un grup de DJ. Abans, però, la pluja va fer una mala passada a assistents i organització. A la tarda havia obligat a suspendre un grapat d’actes previstos, com una classe de hip-hop, una exhibició de gossos o una desfilada de moda. La directora del departament de Cultura del comú d’Andorra la Vella, Patty Bafino, va assenyalar que “hem de valorar poder fer les activitats en altres dies”. “Els joves que havien de fer-les en tenien moltes ganes. Les noies de la desfilada de moda fins i tot s’havien maquillat”, va indicar Bafino. Per la directora la festa té un caire “nacional” a causa de l’arribada de joves de parròquies veïnes.

Així, la festa realment va començar a quarts de vuit, amb l’actuació del Cor de Rock d’Encamp, que va oferir davant d’unes cinquanta persones, entre joves i familiars enorgullits, un repertori que tant va abraçar Katy Perry com els Beach Boys. I abans de la festa més discotequera, els joves van agafar forces amb una botifarrada.

La nit anterior, la de divendres, s’havia donat l’inici als actes amb la celebració de la primera edició de l’ANDplificador, una jornada de rock que pel mal temps només va comptar amb uns 200 assistents, però que va tenir “un alt nivell dels grups”, segons Bafino.

tracking