Política

Tramitat el final de la Universitat de les Valls

Les forces polítiques tenen set dies i mig per presentar esmenes al cessament de l’activitat

Tramitat el final de la Universitat de les VallsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de l’executiu de tancar definitivament la Universitat de les Valls segueix el curs parlamentari. Sindicatura ha admès ja el projecte de llei de revocació definitiva del permís, que ha estat transmesa als tres grups parlamentaris. Ara, els consellers generals tenen fins al proper 2 de juny, a 2/4 de 2 del migdia, per presentar esmenes al tancament, en cas que ho considerin oportú.

El projecte de llei ha estat envoltat per la polèmica. Primer perquè va estar filtrat des de dins de Sindicatura, abans que fos admès a tràmit, a la direcció del centre d’ensenyament, que va emprar el text per presentar un recurs contra el tancament a la Batllia. La situació ha generat força malestar en el si de l’alta instància parlamentària així com en l’executiu. Fins i tot la consellera general demòcrata i secretària de la Sindicatura, Maria Martisella, va enviar una sol·licitud d’empara al síndic, Vicenç Mateu, perquè analitzés els fets.

El tancament també va ser protagonista de la darrera sessió del Consell General, el passat 28 d’abril. El grup parlamentari liberal va preguntar, d’urgència, al respecte, i va ser llavors que el ministre d’Educació, Èric Jover, va reconèixer que el dossier havia arribat a la Batllia. No va voler, però, entrar en detalls del cas argumentant que la causa està judicialitzada. Això sí, va esclarir que si s’ha optat per una via tan contundent de projecte de llei per revocar el permís és per evitar que pugui oferir d’altres estudis.

En el projecte de llei, publicat ahir al Butlletí del Consell General, remarca que quan l’octubre de 2010 la Universitat de les Valls va iniciar les activitats acadèmiques complia amb els requisits exigits per la normativa vigent. L’executiu va crear un decret perquè poguessin oferir el títol de màster en odontologia després que des del centre presentessin un pla d’estudi que s’adequava a les disposicions establertes al decret. No va ser fins a l’agost de 2015 que el Govern decideix revocar l’oficialitat del pla d’estudis del màster en odontologia, en “constatar que no complia amb els requisits establerts en el decret de creació del títol ni en els estàndards europeus de qualitat que regeixen l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior”, indica el projecte de llei. Justifica, a més, que s’ha optat pel projecte de llei de revocació del permís per evitar que “establís noves formacions”. A més, afegeix, que des del centre no s’ha aportat cap informació que permeti considerar que es compleixen o que es compliran els compromisos contrets en el moment de la seva creació”. El projecte de llei té per objectiu derogar la Llei d’autorització de la creació de la Universitat de les Valls i ha estat tramitat sota procediment d’urgència. La derogació entrarà en vigor l’endemà que la llei sigui publicada al BOPA.

tracking