Societat

La vaga a França deixa l'autobús a l'aeroport de Tolosa bloquejat fora de la terminal

El vehicle del matí que portava una dotzena de viatgers a l’aeroport va patir un bloqueig

La vaga a França deixa l'autobús a l'aeroport de Tolosa bloquejat fora de la terminal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada de protestes d’ahir contra la reforma laboral del Govern de François Hollande, la setena de les darreres setmanes, va afectar el servei d’autobús que l’empresa Novatel fa entre Andor­ra i l’aeroport de Tolosa. Concretament, l’autobús que va fer el viatge del matí que es va trobar bloquejat per les barricades que van fer els manifestants als accessos a l’aeroport de Tolosa-Blagnac. Una dotzena de passatgers no van poder arribar fins a la terminal i van ser evacuats en un hotel proper a la infraestructura aeroportuària per arribar a la zona de sortides a peu.

Les protestes prop de l’aeroport, i en altres zones de Tolosa que van provocar fins a 40 quilòmetres de retencions per accedir a la ciutat francesa, van començar a primera hora del matí i els concentrats van fer barricades a les rotondes d’entrada a Blagnac per evitar que els vehicles poguessin accedir a les terminals. El bloqueig es va acabar poc després del migdia i l’autobús de la tarda no es va veure afectat.

Els que no van tenir problemes, més enllà dels habituals, van ser els camioners andorrans que van fer ruta pel sud de França, segons van explicar fonts de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d’Andorra. “No hem rebut cap notificació per part dels nostres associats que hagin tingut cap problema en els seus trajectes al nord de la frontera”, van indicar les mateixes fonts.

Setena jornada de lluita

Els fets de Tolosa es circumscriuen en una nova onada de manifestacions a tot França que van mantenir ahir el pols ciutadà contra la reforma laboral del president, François Hollande, amb mobilitzacions en les que es van repetir els altercats entre antisistemes i forces de l’ordre. Aquesta setena jornada de protesta en poc més de dos mesos havia estat convocada per set sindicats estudiantils i de treballadors, que es van aixecar tant contra aquest projecte de llei com per la seva recent aprovació en primera lectura a l’Assemblea Nacional sense el vot parlamentari.

Només a París es van manifestar 100.000 persones i els sindicats francesos van indicar que ampliaran les protestes durant el mes de juny coincidint amb la celebració de l’Eurocopa a França.

tracking