Cristina Pallàs

“La ceràmica m'aporta pau, desconnexió i benestar”

El que va començar com un ‘hobby’ es va acabar convertint en la creació de Bruma Ceramics després d’un moment d’inspiració de l’artista, en un viatge que va fer a Tenerife. El seu projecte de ceràmica artesanal inclou color, textures i molta dedicació.

Cristina Pallàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va deixar la feina de despatx per dedicar-se a la ceràmica?

Era una feina en què no veia que tingués gaire més trajectòria, feia disseny gràfic. Va sorgir de casualitat provar la ceràmica i vaig veure que m’anava molt bé per desconnectar, trobava a faltar el tema de les arts i ja des de petita era una afició que gaudia moltíssim.

Què li aporta la ceràmica?

Actualment, m’aporta molta desconnexió, una font d’inspiració que ve des de la natura i des de l’entorn on visc (Puigcerdà). També pau meditativa i molt benestar, sento que estic en el lloc correcte fent el que vull fer.

Qui la va introduir en aquest món?

No va ser una persona en concret, al principi vaig començar amb un taller i em va agradar, i vaig seguir apuntant-me a d’altres. Quan vaig tenir clar que volia deixar la feina, llavors vaig fer una formació i la meva mestra, Corrie Bain, em va introduir en tot el món de la ceràmica.

Els tallers van ser el punt d’inflexió per plantejar-se la ceràmica com a ofici?

Aquest és el punt de la intuïció o que a vegades esperes que arribi un senyal que et faci despertar d’alguna manera. Estava en un punt planer a l’altra feina i em vaig començar a plantejar coses noves, però també hi havia molta por a fer el pas.

Per què?

Era una feina que em donava molta estabilitat i havíem creat una família amb tot l’equip. Però vaig voler seguir la meva intuïció i fer el que m’agradava, i no em vaig equivocar.

Quines peces sol crear?

Normalment, faig peces de vaixella perquè gaudeixo molt fent peces utilitàries per poder-los donar una funció després. De tant en tant també faig peces decoratives.

Què sent quan està al seu taller treballant?

Quan entro al taller és com un oasi per a mi. Encenc la música i entro en un estat de benestar i de connectar amb el que estic fent.

De la ceràmica es viu?

Sí, i ho centraria més en l’artesania en general. Aquí, a la Cerdanya, hi ha una minicomunitat d’artesans. Tots compartim la mateixa idea, que és difícil ser emprenedor d’un producte artesà.

Sent que el seu besavi, l’escultor Josep Viladomat, l’ha influït?

No el vaig conèixer, però m’agrada pensar que em va transmetre una mica d’aquest amor per l’art. Tant és així que Bruma Ceramics també és un homenatge a la seva obra.

tracking