Meritxell Pérez

“Usar sabons naturals evita molts problemes de pell”

Es defineix com una dona innovadora amb molt interès pel tema ecològic, i per això va decidir obrir la botiga fa tres anys i mig. La seva inquietud és la quantitat de plàstic que es llença a les escombraries i els químics que porten els productes de neteja.

Meritxell Pérez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir obrir La Saboneria?

Justament perquè no n’hi havia cap aquí, a Andorra, i era molt conscient del residu de plàstics que genera el tema de la neteja i la cosmètica.

Quin és el seu objectiu amb la botiga?

La reducció de plàstics i fer arribar a totes les cases els productes ecològics.

Quins productes ofereix?

Tot tipus de productes de neteja de la llar a granel. També tinc cosmètica natural. Procuro que tot sigui residu zero per contaminar el mínim possible. Aquesta pràctica l’haurien de fer cada vegada més persones.

Quin és el producte estrella de la botiga?

El detergent, el suavitzant, tot el que és la gamma prèmium, que és tot el que es pot personalitzar, els desgreixants també estan molt bé. Si la gent fa cas a les dosis del producte pot durar molt temps.

Quin producte nou té al comerç?

L’oli usat amb la barreja de Souji. Després d’agitar la mescla durant un minut ja tens un producte multiús, que serveix per netejar diverses superfícies de la llar, com a detergent per a la roba i inclús per al rentavaixella, i amb una olor fantàstica.

Quin és el ‘feedback’ dels clients?

En general tot agrada molt i el que està molt bé és que la ciutadania pot reutilitzar el mateix envàs. Tinc clients que porten des del primer dia amb el mateix recipient de plàstic. A aquestes altures la botiga ja s’atansa als 14.000 envasos dispensats i reutilitzats.

La gent li porta envasos de plàstic?

Sí, encara que no comprin, me’ls deixen en una capsa que tinc fora per donar-los més usos i així reutilitzar-los.

Pensa que al país hi ha conscienciació per la reutilització?

Sí, cada vegada més. La gent es presenta a la botiga i em diu: “M’han parlat d’aquest producte i el vinc a provar.”

Com se sent després d’haver fet realitat el seu negoci?

Estic molt contenta i sobretot encara em fa més feliç quan em venen a demanar recomanacions de com netejar una cosa. Els productes estan agradant molt i cada vegada anem a més. Espero continuar creixent.

Quin avantatge té utilitzar productes naturals?

Evitar molts problemes de pell. Els clients poden trobar productes sense aromes i perfums, ja que molts no els toleren. El fet que siguin naturals, ecològics, vegans i bio fa que no hi hagi problemes dermatològics.

tracking