Josep Vidal

“La robòtica substituirà moltes professions mecàniques”

El seu pare li va ensenyar a invertir i a gestionar la seva paga mensual quan només tenia 12 anys, i això ha fet que s’acabi convertint en assessor financer. Dilluns vinent farà una xerrada sobre les professions del futur i com afectaran les noves tecnologies.

Josep Vidal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les lliçons del pare, invertir era normal per a vostè?

Exacte, he crescut sent inversor, però em vaig adonar que la resta de la societat no ho feia. Llavors vaig començar a investigar sobre educació financera per a nens: quines edats són més idònies per començar a explicar cada concepte, com explicar-los en l’àmbit pedagògic i de quina manera és millor introduir cada concepte. Després d’aquest procés vaig començar amb Elevadoos.

Què és Elevadoos?

És una escola cent per cent online per a nens d’entre nou i deu anys. Treballem des d’educació financera fins a les habilitats que han de desenvolupar els nens, per al dia de demà trobar una feina o una font d’ingressos que els serveixin.

Venen canvis amb altres tecnologies?

Sí, molts. El blockchain, la intel·ligència artificial, que no ens fem a la idea de tot el que pot arribar a fer, la robòtica... Hi ha moltes tecnologies que estan convergint aquesta dècada i que marcaran un abans i un després a la nostra vida.

A què es dedicaran els nostres fills?

A mi m’encantaria dir una professió, però la realitat és que no en tinc ni idea, ni els experts saben com anirà el món. El que sí que sabem és que hi ha coses que és molt difícil que la intel·ligència artificial substitueixi o trigarà molts anys.

Com afectarà la intel·ligència artificial les professions futures?

De moltes formes que ni ens imaginem, però tot el que és capacitat d’anàlisi i memòria té els dies comptats com a professió. Per exemple, la feina d’advocat és molt fàcil de substituir amb una intel·ligència artificial.

Com influirà el ‘blockchain’?

En l’àmbit financer hi haurà molts canvis en el sector blockchain amb tota la moda de les criptomonedes. Amb referència a la robòtica, moltes professions que siguin mecàniques també s’aniran substituint.

Quines habilitats haurem de tenir per adaptar-nos a la nova realitat?

Pensament crític, tenir una alta adaptabilitat, capacitat de lideratge i d’influència sobre la gent, etc.

I quant a coneixements financers?

És imprescindible que sapiguem gestionar molt bé les finances perquè en l’àmbit econòmic i de poder adquisitiu ja estem veient com cada cop és menor al que tenien els nostres pares. Saber estalviar i invertir és l’única manera que tenim de sortir de la carrera de la rata, com l’anomenen.

tracking