Jorge Casas

“Amb els del Barça tenim una rivalitat sana”

Té 46 anys i és mecànic de professió. Quan era petit es va fer del Reial Madrid per influència de la seva família, sobretot del seu pare. Ha arribat a president perquè és un dels socis més antics, hi porta des del 1999, i va agafar el relleu per la seva implicació.

Jorge Casas.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan i com es va fundar la penya?

El 1998, però es va fer al restaurant Charlot (no teníem local). La gent s’ajuntava allà i després van muntar-ne un al costat del Parc Central. Al cap d’uns anys vam anar a un altre emplaçament, situat al carrer Josep Viladomat, i actualment estem instal·lats al carrer Terravella.

Hi ha molts andorrans que són del Reial Madrid, com és?

La gran majoria de gent que viu a Andorra són immigrants. Llavors venen aquí i es fan del Madrid des de petits. Com que tenim sang de fora, quan veiem tot el que mou el barcelonisme aquí ens fem madridistes i antibarcelonistes.

Com es viu la rivalitat entre els del Barça i els del Madrid?

Doncs molt divertit, perquè com que el Barça està perdent, en gaudim més. Tenim molts amics del Barça i també algun que és soci de la penya. Hi ha temporades que riuen més uns que altres, però sempre en pla col·legueig, és una rivalitat sana.

Com veu que es barregi la política amb el futbol?

És inevitable. Com que el nostre màxim rival, el Barça, és un club molt polititzat, llavors es barreja molta política. No ho veig ni bé ni malament, simplement és així i s’ha de respectar. Per exemple, a l’octubre vam muntar un estand a la Fira i quan la gent passava per allà ens deia fatxes, se’ns van treure les ganes de tornar l’any vinent.

L’advocat que els va fer fora de l’anterior local és del Madrid. Com s’ho van prendre?

Molt malament, però per part del propietari. Es van ajuntar la pujada del lloguer i altres situacions que van fer que arribéssim al límit i quasi tanquem, però finalment vam trobar un altre lloc i vam poder salvar la situació.

Quants socis formen part de la penya i quant es paga de quota?

Hi ha dos tipus de socis: els que paguen, que en som 100, i els honorífics. La quota és de 12 euros al mes.

Quanta gent se sol ajuntar quan hi ha partit?

Entre 25 i 30 persones, però depèn del partit i l’hora.

Digui’m un dels beneficis de ser soci de la penya.

Aconseguim entrades amb preus més reduïts per anar a veure els partits a Madrid.

Què li sembla que el futbol femení estigui remuntant?

Bé, el que no veig bé és l’impuls que els mitjans televisius hi estan donant per comparar que el futbol femení té més repercussió que el masculí. Les noies juguen molt bé, però el futbol masculí té molt més abast, igual que en altres esports passa al revés.

tracking