Roger Espuga

“Molts 'streamers' tenen mala imatge per desconeixement”

Amb estudis d’ADE i màrqueting a Barcelona i als EUA, Espuga va fundar FIVE Media Clan el 2021 amb Dani Lorenzo i Sergi Martí. Actualment, compten amb streamers amb milions de seguidors i el club està competint al màxim nivell dels e-sports.

Roger Espuga, Cofundador de FIVE Media Clan.ROGER ESPUGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és FIVE Media clan?

És un club de creadors de contingut i una marca que engloba els e-sports, videoclips i venda de roba.

Com va sorgir FIVE?

Era als Estats Units, però vaig haver de tornar a Andorra per la covid i vaig provar de trobar feina dins del meu sector, però diverses empreses em van dir que no perquè no tenia experiència. Llavors entre les ganes de fer alguna cosa, la frustració pel rebuig i que al Dani i al Sergi els va quadrar la idea, vam fundar FIVE.

Creu que per ser jove no el prenen prou seriosament en els negocis?

Cent per cent. Sempre fem broma que en totes les reunions l’altra persona és més gran que nosaltres. Aquí al país també ho hem notat molt, fins aquest any no hem pogut començar a fer coses amb institucions o marques per aquest motiu.

E-sports i Andorra.

Quan vam començar no hi havia ecosistema. Per part de les institucions es volia impulsar el sector, però nosaltres érem l’únic club i ningú ens deia res. Per això vam haver d’anar a Espanya i vam començar a competir allí. Des d’Andorra, però a Espanya.

Com era el tracte per part de les institucions?

Nosaltres érem una empresa nova amb propostes que tenien un impacte enorme considerant els influencers que tenim, però no ens feien cas. Per això vam haver d’anar a buscar-nos la vida a Espanya.

Ha millorat, la situació?

Recentment, sí. Amb el canvi de cares ens escolten molt més, però les que hi havia fins ara ens van tractar molt malament. Mai ens van reconèixer com el primer projecte d’e-sports a Andorra i, sempre que volíem ajudar, ens ho impedien.

Creu que la mala fama dels influencers és justificada?

Crec que per a alguns mitjans és molt fàcil fer una notícia, posar la cara d’un youtuber i que generi clics, i això a la gent li agrada molt. Jo, que els conec i treballo amb ells, sé que són gent que s’estima el país i es quedarien aquí independentment del tema fiscal. Molts cops tenen mala imatge per desconeixement.

Empreses com la vostra poden ajudar a millorar la percepció dels youtubers?

Els streamers que tenim a FIVE sempre ens diuen que volen fer coses a Andorra i nosaltres volem ser el vehicle per aconseguir-ho, ja que portem la marca Andorra i ells estan orgullosos de representar-la. Per això demano una oportunitat a la gent i que no jutgin els streamers per un vídeo fora de context.

tracking