Mr Dripping

“Vull que l'experiència del moment sigui part de l'obra”

Divendres passat va actuar a l’Abarset amb el seu xou. És un artista que pinta retrats en directe i ho fa a través del dripping o degoteig. Té 178.000 seguidors a Instagram i ha actuat en camps de bàsquet i futbol, davant de milers d’aficionats.

Mr Dripping, PintorMR. DRIPPING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan neix la idea de la tècnica ‘dripping’ (degoteig) amb figuració?

Farà uns 10 anys. Pinto des de petit amb tècniques més comunes i volia explorar.

Va ser Jackson Pollock un referent per a vostè?

Sí, va ser el primer amb aquesta tècnica. Va trencar amb molts cànons i, tot i que ell era un pintor abstracte, jo m’he inspirat per convertir el dripping a figuració amb formes humanes. Sempre he fet figuració. Per això aquest era el repte.

I més en directe. Per què?

Se’m va acudir gràcies als comentaris de la gent, que em deien que els agradaria veure’m fent-ho. És una tècnica ràpida i que permet experimentar, així que vaig pensar que seria un nou concepte.

Creu que el seu art agrada, més enllà del valor estètic, perquè la gent al veure’l de prop se’l fa seu també?

Crec que això m’ha ajudat a connectar molt amb la gent. Sobretot amb aquells que tenen obres meves, perquè no és només el valor de l’obra, sinó l’experiència del moment en veure’m pintar-la.

Pensa que ha creat un estil de pintura?

Un estil no ho crec, però si una identitat reconeixible. Aquesta era una de les meves prioritats com a artista. Amb el dripping controlat crec que l’he trobat. El temps dirà si he creat una tendència pictòrica

Ha pintat per a famosos com Paz Vega, Shaquille O’Neal, Tom Cruise o Neymar Jr. Quin l’ha impressionat o sorprès més?

Will Smith va ser el que més il·lusió em va fer. Només teníem cinc minuts perquè hi havia Covid-19 i hi vam estar mitja hora. Em va dir “the moment is the hour”, que aquest moment que havia creat era part de l’obra.

També una línia de roba amb Lionsgate. Com va sorgir la col·laboració?

Ara que el meu concepte com a artista ja està definit i és molt limitat perquè es basa en el directe, un dels projectes que vam començar a mirar és fer productes amb marques per crear art que pogués arribar als fans. La idea amb la productora (Lionsgate) era crear una sèrie d’obres originals pel marxandatge d’una pel·li que van fer, Saw X. Eren obres d’art impreses.

Cap a on creu que evolucionarà el seu art?

Ara mateix estic desenvolupant un concepte per fer art en viu que combini amb la música i l’audiovisual i vull provar amb l’escultura. També vull apropar el meu art a gales de premis com el Grammy o els Oscars. Expandir el meu univers, vaja.

tracking