Marcel Hernández

“Està a punt d'arribar una guerra de classes”

Va fer una minimanifestació per la crisi de l’habitatge durant la jornada electoral del 17 de desembre al Centre de Congressos. Anava disfressat de sensesostre, i com a penjoll portava un rètol reivindicatiu.

Marcel Hernández, Creador de la plataforma Andorra al Límit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què el va fer reivindicar-se el dia de les eleccions?

Vaig considerar que era el dia indicat perquè hi havia la representació real dels andorrans, i com a andorrà, em volia reivindicar davant de la gent. Els comuns també tenen una responsabilitat amb l’habitatge, tenen el POUP i són els encarregats de poder-lo modificar.

Quina va ser la resposta dels polítics al veure’l a vostè i al seu company?

Aquí es va veure que tenim una ciutadania retrògrada i arcaica, el país no està preparat per coses d’aquest tipus. Va haver-hi un refús total dels polítics, vaig estar cinc minuts davant d’un mirant-lo i no es va apropar a mi. S’ho van prendre com una ofensa a les autoritats, res més lluny de la nostra voluntat; no ho van entendre.

Creu que el poble va entendre el missatge?

Molt pocs van arribar a la conclusió del que volíem exposar. La gent s’allunyava de nosaltres, tenim una societat molt poc avançada.

Què van fer per mostrar el seu neguit?

Només amb la disfressa de sensesostre i les pancartes crec que ja vam fer notar la nostra preocupació sobre la manca d’habitatge assequible. No ofeníem, simplement dèiem que els polítics també són part del problema, i que treballin per a la parròquia perquè això no passi.

Tenen pensades altres accions?

Ara mateix no tenim res previst, però les coses succeeixen de manera molt ràpida. Nosaltres no preparem les coses, les fem directament.

Com va crear la plataforma digital del grup?

Va néixer per un neguit personal meu vers les coses que passaven. Tampoc veia que els mitjans de comunicació tractessin la problemàtica. Vaig crear la plataforma per dir el que tothom pensava, però ningú no deia.

Creu que les accions de la plataforma tindran un efecte?

Jo crec que sí, ja amb les dues primeres manifestacions sobre l’habitatge el Govern hi va donar una resposta. Vull que els que formen el Govern treballin millor per al conjunt del país, perquè realment són gent capacitada per fer-ho. Està a punt d’arribar una guerra de classes entre la ciutadania i la classe alta.

Com van reaccionar els seus companys de feina davant de la seva minimanifestació?

Em van donar suport i animar quan els vaig comentar que m’exposaria com ho vaig fer. Els que m’han dit que estic boig són els “andorranets” que estan protegits pels andorrans de pes.

tracking