Agustí Puig

“Insinuo perquè la gent defineixi la visió del quadre”

Des del 23 de novembre i fins al 31 de gener exposa la seva obra Encara els llibres a la galeria d’art Taranmana d’Escaldes-Engordany. Pintor contemporani català que no dona nom a les seves obres perquè la interpretació sigui totalment lliure.

Agustí Puig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què vol expressar amb les obres ‘Encara els llibres’?

Són figures que estan llegint d’una manera suggeridora, simple i elegant. No és explícit, insinuo perquè la gent acabi definint la seva visió del quadre. L’ésser humà i els llibres centren l’obra.

Quines peces engloba?

Hi ha nou quadres, dues escultures i una ceràmica. Quan entro en un museu o una casa on hi ha obres d’art percebo calidesa, els espais buits denoten fredor.

Per què ha triat colors terrosos, blancs i negres?

El color violeta i el blau em cansen, a mi m’atreuen els colors càlids, terrosos, el blanc i el negre els trobo molt elegants.

Quina tècnica utilitza en aquestes obres?

Doncs la que he desenvolupat al llarg dels anys, l’acrílic, que me’l fabriquen especialment per a mi. La pintura la fabrico segons em vagi millor, més espessa o líquida segons convingui.

Com està anant l’exposició de les obres a Andorra?

Feia 22 anys que no exposava al Principat d’Andorra, la galerista m’explica que hi ha molt interès pels quadres i que està molt contenta. De totes maneres és molt difícil vendre obres aquí a Europa, el 90% de les obres es venen als Estats Units i a la Xina.

Manté l’estil al llarg de les obres o el va modificant?

Vaig canviant coses amb el temps, intento buscar la bellesa i la veritat. Si treballes molt t’acaba sortint la teva personalitat. He passat èpoques més figuratives, d’altres més abstractes i ara busco un estil més expressionista, que hi hagi contenció, força, elegància, simplicitat, etc.

Què li sembla essencial a l’hora de composar les obres?

Que siguin sinceres, humils i en el fons atrevides. És important no tenir por, perquè a vegades quan estàs davant d’una tela plana passa. Si tens por ja has fallat, la por t’atura, ha de ser una lluita sense miraments.

Com tria els elements que apareixen en les pintures?

El que em ve al cap i m’agrada, però sempre gira al voltant de l’ésser humà, quan hi ha personatges les obres agafen força, d’això me’n vaig adonar quan feia cartellisme.

De moment on ha exposat les obres d’‘Encara els llibres’?

A Sant Joan de les Abadesses (Girona), als Estats Units, a la Xina i Andorra.

Pròxims projectes en ment?

En el pròxim projecte vull fer una exposició en una galeria de Nova York, anar preparant nous plànols perquè sempre van sortint coses noves.

tracking