Ignacio Rivera

“Hijos de Rivera genera a Galícia un 1% del seu PIB”

Va ser nomenat el 2016 dirigent de l’any pel Club de Dirigents de la Indústria i la Distribució. Divendres participa en la taula rodona sobre l’impacte social com a estratègia de creixement organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana a Soldeu.

Ignacio Rivera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 1906 es va fundar Hijos de Rivera.

Exacte, el meu besavi va plantar la llavor d’un somni. El somni d’elaborar una cervesa única que tingués fermes arrels a Galícia. Des de llavors, cinc generacions de la família hem cuidat el nostre llegat.

De quina manera innoven després de tants anys?

Estem desenvolupant funcionalitats en les begudes, com que la cervesa tingui funcions per ajudar a controlar el nivell de colesterol, també aigües que continguin menys sodi. Volem crear productes més saludables.

Quins són els valors de la seva empresa?

El nostre propòsit principal és la filosofia artesanal, elaborar cerveses només en un centre productiu i cuidar molt les matèries primeres. En els nostres processos triguem un mes a fer la cervesa reconeguda arreu com a Estrella Galicia.

Quin és l’impacte positiu de l’empresa?

Es basa en quatre eixos principals. L’origen d’on es troben les nostres indústries (Galícia), la manera que utilitzem per ajudar el planeta, que els treballadors se sentin a gust mentre treballen i els nostres clients.

De quina manera exposen els valors a la societat?

Nosaltres només produïm cervesa a la Corunya. Cuinem a pocs llocs, sempre poso aquest exemple. Si tu tens un o dos restaurants el cuiner pot cuidar les matèries, elaborar els plats. En canvi, si tens 1.000 restaurants el menjar passarà a ser més estàndard, tipus fast food.

Expliqui’m com Hijos de Rivera genera un impacte socioeconòmic a Galícia.

La nostra indústria genera a Galícia un 1% del seu PIB. Tot això amb l’activitat de les matèries primeres, els empleats i la venda als bars.

Quins són els seus proveïdors de proximitat?

Tenim plantades 12 hectàrees de llúpol a la nostra companyia Cosecha de Galicia, també cultivem raïm de diferents denominacions d’origen perquè tenim cellers de vi.

Pel que fa al planeta, de quina manera cuiden el medi natural?

De moltes maneres, et destaco un projecte molt bonic que és la cervesa de cellers, sense envàs, que es distribueix en camions cisterna refrigerada en fred. S’instal·len uns tancs als punts de venda i se serveix la cervesa directament a la copa.

A quins països s’ha expandit la indústria en l’àmbit internacional?

Ara ens comencem a expandir, principalment ens centrem en el continent europeu i americà.

tracking