Pepe Agell

“Les empreses exitoses solucionen problemes globals”

Creand Crèdit Andorrà organitza la nova conferència del cicle Talks que tindrà lloc el proper dimarts a les 19:00h, a l’edifici Creand. L’exemprenador i actual inversor, Pepe Agell, explicarà la seva experiència treballant per l’empresa de capital de risc Pear VC.

Pepe AgellPEAR VC

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Què el va portar ser emprenedor?

Jo diria la inquietud, les ganes de solucionar problemes i la gestió de persones, de motivar i alinear equips cap a una causa comuna.

A més d’això, què es necessita per ser-ho?

Crec molt en els emprenedors que solucionen problemes que han experimentat ells mateixos o que els han viscut de prop. Si el problema t’ha tocat de prop, genera una passió i això és important perquè el recorregut d’un emprenedor és molt llarg.

En un moment de la seva vida va decidir anar a Silicon Valley sense tenir res lligat. Com va anar?

No va ser fàcil. Parlava bé l’anglès, però allà t’adones que no és tan bo i t’has d’adaptar a la forma de parlar i de fer negocis. Anava a molts esdeveniments per conèixer gent i sempre feia preguntes perquè es fixessin en mi. Vaig trobar la primera feina fent contactes.

Principalment, què va aprendre a San Francisco?

A ser molt respectuós amb el temps. Tothom t’obre les portes amb reunions, però són molt curtes i has de captar-los l’atenció. També l’actitud de pensar en gran i de compartir sempre una idea perquè, com més ho facis, més oportunitats tens.

Fa dos anys que treballa en una empresa de capital de risc. En què consisteix?

Funcionem com una entitat financera. Som uns inversors i posem capital en companyies amb la idea que al cap d’uns 10 anys ens retornaran molt més del que hi hem posat. Els diners tenen valor, però hi invertim en fases tan inicials que el principal és l’acompanyament i l’ajuda.

Com és el seu dia a dia en aquesta companyia?

Estic molt a prop dels emprenedors. Dins de Pear VC hi ha una secció en què intentem conèixer gent per veure amb què invertirem i també hi ha un equip inversor que estem molt a prop dels emprenedors on ja hem invertit.

Què és el que més valora després d’haver estat emprenedor?

Hi ha una connexió molt diferent amb els fundadors. Per haver estat a la trinxera, crec que soc capaç de parlar dels problemes que es trobaran les empreses en què inverteixo. Tinc la capacitat d’anticipar aquests reptes d’una forma diferent.

Un dels aspectes de què parlarà a la xerrada és pensar en gran?

Pensar en gran és una barreja d’ambició i d’impacte i crec que les empreses que tenen èxit són aquelles que solucionen problemes de manera global.

tracking