Cecilia Santañes

“Busco evocar un sentiment amb poques línies”

Porta més de 25 anys dibuixant i ja acumula diverses exposicions al país. El 12 de novembre va acabar Laceci Colors a Illa Carlemany i el 20 de novembre portarà Color dins la foscor al Museu del Tabac de Sant Julià.

Cecilia Santañes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia 12 es va cloure l’exposició que va fer a Illa Carlemany, com valora la rebuda?

Li dono una valoració molt positiva, ja que era un lloc on passava molta gent i això no passa en gaires exposicions, m’ha ajudat a donar-me a conèixer. També he rebut molts inputs positius de gent a qui li ha agradat molt la mostra, l’estil i els colors. Estic molt contenta.

Com va trobar el seu estil?

Al principi, quan vaig començar volia dibuixar de forma molt perfeccionista. Vaig arribar a fer retrats, que és el més difícil, ja que no et pots perdre cap detall. Ara me n’he anat a la simplicitat, busco que amb poques línies pugui arribar a mostrar un sentiment a través de les formes i els colors.

Què vol que transmeti el seu art?

Vull que la gent tingui ganes de mirar-lo i que en poques paraules es pugui dir molt, que amb un dibuix molt subtil i una línia simple pugui fer arribar els meus dibuixos a molta gent. Per a mi és més difícil amb menys dir més. Vull portar aquesta simplicitat a l’extrem.

Què és el que més li agrada dibuixar?

M’agrada dibuixar personatges. Si dibuixava un paisatge sempre hi posava persones, el que més m’apassiona és el rostre humà o el que una persona pugui mostrar en un dibuix. El més interessant per a mi són els rostres i el que poden expressar.

Com és el seu procés creatiu?

A vegades em ve al cap un dibuix per un sentiment, a vegades per quelcom que ha passat durant el dia, llavors començo fent un esbós amb línies negres, a partir d’aquí vaig afegint capes per treure el dibuix. Un cop el tinc, hi afegeixo el color. A vegades cal donar moltes voltes per traslladar el que tens al cap a la pantalla.

Ha tingut mai un bloqueig creatiu?

Quan tinc un bloqueig, el meu cap no para, però potser en aquell moment no ho puc plasmar al paper. Potser estic comprant, o passejant, i el meu cervell continua creant el dibuix al cap, llavors quan ho processo puc arribar a casa i trobar la solució.

Quin és el seu projecte ideal?

M’agradaria fer-me conèixer a altres països i que hi hagués la possibilitat d’exportar els quadre i les il·lustracions a altres racons del món. També voldria fer llibres en altres idiomes.

Quin és el seu pròxim projecte?

Portaré l’exposició Colors dins la foscor dilluns al Museu del Tabac de Sant Julià. També estic preparant coses comercials, com ara concursos de llibres.

tracking