Annabelle Perceval

“Cal molta força i coratge per viure una vida pacífica”

Es dedica a aquesta professió des de fa 15 anys i s’especialitza en la reparació de les relacions amb un mateix, la independència emocional i l’alliberament del trauma. Dilluns 20 farà una xerrada a l’hotel Roc Blanc a les 19.30 hores.

Annabelle PercevalA. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és l’estrès?

L’estrès és una resposta única (lluita, fugida o retirada) a una situació que amenaça les nostres necessitats fonamentals. L’estrès crònic (cada dia) és un signe de regulació del sistema nerviós que s’activa constantment en mode simpàtic (acció-reacció), esgotant així els recursos psicològics i fisiològics de la persona.

N’hi ha de dos tipus.

L’estrès extern: quan l’ambient a la feina és dolent, una persona que estimem està malalta, veïns sorollosos al final del dia. L’estrès intern: les nostres emocions i pensaments i com els regulem.

La solució a l’estrès?

Atès que l’estrès afecta els nostres cossos de forma física i emocional, hem d’adoptar un enfocament holístic (ment-cos). Per tant, cal explorar aquestes vies: alliberament del trauma, exercici físic diari, expressió emocional, reconnexió amb el cos, comunitat de suport i control dels nivells de nutrients, entre d’altres.

L’estrès acaba desembocant en altres malalties?

El Dr. Gabor Maté explica brillantment l’enllaç entre els episodis difícils viscuts a la infància i les malalties psicològiques i físiques des de la pubertat fins a l’edat adulta. L’estudi ACE (Adverse Childhood Experience), realitzat entre 17.000 persones als Estats Units, va demostrar que les malalties autoimmunes, càncer, addicció, etc., estaven determinades per l’estrès experimentat a la infància.

Quins hàbits es poden adquirir per portar una vida saludable?

Sentir, anomenar i escriure les emocions, moure’s cada dia i demanar ajuda.

És comú patir un trauma transgeneracional?

Tot ésser humà ha heretat un trauma transgeneracional i educar-se sobre el tema ajuda a trencar el cicle.

Com es pot evitar?

No es pot evitar, però es pot reparar amb valentia i consciència.

Portar una vida tranquil·la afavoreix la nostra salut.

Cal molta força i coratge per viure una vida pacífica i saludable. Hem d’emprendre aquest camí.

Per què les dones són més fràgils en termes de salut?

Totes les dones estan més exposades, a causa del sistema hormonal i la capacitat per donar a llum. També són les que tenen cura dels altres a les nostres societats, patint així una càrrega mental molt important. Els més vulnerables són aquells que van estar exposats a la infància a episodis d’estrès.

tracking