S'ALMUNIA SANTANYÍ

Roques i aigua cristal·lina

S'ALMUNIA SANTANYÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cala s’Almunia, situada a pocs quilòmetres de Santanyí, és una petita cala de roques i aigua cristal·lina situada en un antic refugi de pescadors al sud-est de l’illa de Mallorca, i que actualment s’utilitza com a zona de bany. Es tracta, a més, d’una platja ideal per practicar snorkel i poder gaudir de les diferents tonalitats de blau que hi ha a l’aigua, així com per observar el fons marí en una de les platges més maques de l’illa de Mallorca.

L’accés a s’Almunia és relativament fàcil en comparació a d’altres platges de les balears, però es recomanable no anar-hi amb nens ni persones amb problemes de mobilitat. Es pot arribar en cotxe fins a l’aparcament de Sa Comuna abans de baixar unes escales amb un desnivell força pronunciat per arribar a la platja en si. La cala està dividida en dues parts, a l’esquerra està el que era antigament l’embarcador, i on estan situades el que eren les antigues cases dels pescadors. Aquí hi ha un dels accessos a la platja, que es fa sobre les rampes que els pescadors utilitzaven per a les seves embarcacions.

L’altra part de s’Almunia queda a la dreta quan es baixen les escales que hi donen accés. En aquest cas, hi ha una extensió de la cala que disposa d’un petit espai de sorra, i roques i penya-segats, a més d’una aigua blava i cristal·lina per gaudir d’un dia de bany. En tot cas, és recomanable arribar-hi d’hora, ja que, especialment durant l’estiu, és possible que hi hagi saturació de turistes, tant a la platja en si, com a l’aparcament més proper que hi ha per accedir-hi.

Més enllà de banyar-se en l’aigua turquesa, gaudir del fons del mar i dels espectaculars penya-segats, la situació de s’Almunia permet també visitar altres platges properes, o fer també petites rutes per aquesta part de l’illa de Mallorca. Ben a prop d’aquesta platja hi ha es Caló des Moro, una de les platges més visitades de Mallorca, i que acostuma a estar totalment massificada durant els dies d’estiu. A més, des de s’Almunia es pot realitzar una excursió fins a Es Pontàs, un pont natural de pedra extremadament fotografiat que s’alça sobre el mar a Santanyí, i que és un dels principals atractius de la zona.

Si un vol gaudir de les vacances i d’un dia de relax i desconnexió pura, fins on la gentrificació turística d’avui en dia ho permeti, la Cala de s’Almunia és un indret ideal per poder evadir-se i gaudir de la platja.

NO T'HO PERDIS

SA FORADADA El mirador de Sa Foradada és un lloc ideal per gaudir de la posta del sol a última hora del vespre. El seu nom prové d’una roca sobre el mar que té un forat a causa del vent.

tracking