Roc de Sant Gaietà, CatalunyaG.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és Grècia, sinó Catalunya, més concretament, el barri del Roc de Sant Gaietà situat al municipi de Roda de Berà. A 20 minuts en cotxe de Tarragona i a 40 de la capital catalana, es troba un dels indrets més peculiars de la comunitat, un barri antigament portuari de carrers estrets i balcons que regnen una muntanya de cases antigues blanques. El Roc de Sant Gaietà és una de les joies més preuades, però no gaire reconegudes, de la Costa Daurada. Els velers situats a peu de platja ofereixen una panoràmica increïble, juntament amb els camins empedrats i la placeta central on es troba un pou d’aigua antic i el passadís que porta al Cal Sisquet, el restaurant més emblemàtic de la zona i subcampió mundial amb gelateria. Ofereix una gastronomia mediterrània, sobretot, amb l’especialitat del marisc, i unes vistes directes al mar. La seva ubicació, com si es tractés d’un turó natural, els colors suaus i blanquinosos i la decoració artesanal fan d’aquest lloc una parada obligatòria dels pobles més únics de Catalunya, i no de Grècia.

La Pellisseta i la Punta d’en Guineu són les dues platges que rodegen el Roc amb les seves ones tranquil·les i poc sorolloses. Són popularment conegudes com la platja de les ‘sombrilles’ i la caleta del Roc i són els llocs de trobada pels residents que hi viuen o hi passen l’estiu. El Pescador i l’Oasis són els dos xiringuitos ideals per fer-hi un beure o demanar alguna tapa per picar abans de dinar o per fer-hi l’àpat complet.

El Roc no tan sols compta amb una fisonomia d’arquitectura grega, sinó també pròpia de l’Andalusia tradicional, així com de l’època romana. Molts dels balcons tenen les famoses gelosies i el barri té algunes places decorades com si fossin patis andalusos. Al camí en direcció a la caleta, s’hi troben columnes romanes que l’Ajuntament preserva com a vestigis, així com l’Arc de Berà que es troba a la carretera nacional per accedir al poble.

El que més agrada del Roc és passar-hi un dia sencer i perdre’s pels carrers per descobrir els racons més amagats i captar amb fotografies cada un dels detalls.

NO T'HO PERDIS

L’arc de Berà A l’entrada del poble s’hi troba un dels vestigis més preuats de Tarragona, l’Arc de Berà, construït a finals del segle I aC i dedicada a l’emperador August. És un monument de l’art romà i un dels símbols de l’època romana.

tracking