Platja de Palmanova

Un lloc tranquil i per gaudir

Platja de palmanova, mallorca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Situada a pocs quilòmetres del nucli urbà de Calvià, la platja de Palmanova és un dels indrets més tranquils i de millor qualitat de les anomenades platges urbanes i, normalment, més poblades de Palma de Mallorca. Malgrat no ser cap cala amagada, ni per descobrir, i ser d’una dimensió important i situada a tocar del passeig marítim, parlem d’una platja neta, d’aigua clara, tranquil·la, amb boniques vistes i que no desmereix en absolut.

De fet, la platja de Palmanova és una de les més completes de l’illa, amb un gran sorral, una zona de pineda, bona oferta de serveis, amb restaurants, transport públic i connexions al centre neuràlgic de la zona de Palmanova, turística, però sense la massificació de Magaluf, i que, per tot plegat, la converteixen en una platja molt atractiva si no es disposa de cotxe per arribar a cales més inaccessibles a peu. Situada entre les platges Es Carregador i Son Maties, forma un circuit de tres platges unides i, a més, als voltants, es troba Cala Punta Marroig, una zona adaptada per al bany amb gossos i animals de companyia. La platja de Palmanova té una extensió de mig quilòmetre i ha necessitat la regeneració artificial per aconseguir l’aspecte actual de sorra fina i blanca, així com les seves dimensions, ja que els corrents marins provoquen modificacions al litoral depenent de l’època de l’any. La zona de Palmanova es troba a 15 minuts de Palma i l’accés per carretera és senzill, per l’autopista de Llevant cap a Andratx, sortida de Palmanova. Els amants dels esports de platja -voleibol o tennis- han triat Platja Palmanova com un dels seus llocs de referència i, fins i tot, s’han celebrat diferents tornejos internacionals de vòlei platja, com el Beach Volley Around the World, una cita que se celebra al maig. També és una platja apta per fondejar una embarcació i, en aquest sorral, es troba a la rodalia de Punta Nadala, oberta als vents de component nord-est i est, on es trobarà un fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. A mitja milla marina de distància hi ha la instal·lació portuària més propera, el Club Nàutic de Palmanova.

NO T'HO PERDIS

Cor calvianer Als peus de la platja de Palmanova es troba, des del desembre de 2020, una escultura amb forma de cor, l’anomenat Cor calvianer. L’estructura, realitzada amb ferro reciclat vol rendir homenatge a les víctimes per la pandèmia de la covid.

cor calvianer

tracking