la graciosa, illes canàriesN.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A només mitja hora en ferri des de Lanzarote hi ha una petita illa sense asfalt ni contaminació, amb natura verge i platges paradisíaques amb aigües cristal·lines on el temps gairebé sembla que s'aturi. La Graciosa, amb província a Las Palmas, no va ser reconeguda com a illa habitada fins al 2018, des d'aleshores considerada com un illot. De fet, el 2019 hi habitaven menys de 800 persones. La poca densitat poblacional és una més de les característiques que t'atrapen d'aquesta illa. El petit port, ubicat al sud, molt proper als dos únics poblets, Caleta del Sebo i Pedro Barba, rep cada matí centenars de turistes que arriben en vaixell des de Lanzarote. Aquest fet, sumat a la poca superfície de l'illa, podria traduir-se en massificació, però no. La gran quantitat de racons que hi ha per explorar fan que quasi sigui impossible topar amb gaire gent.

Un cop arribat a la Graciosa, després d'un trajecte en trenta minuts des del municipi d'Órzola, l'única feina que tindràs serà escollir de quina manera vols descobrir l'illa. La impossibilitat de transportar-hi el cotxe, així com de llogar-ne un a l'illa, fa que t'hagis de decantar per la bicicleta, un taxi-Jeep 4x4 o per caminar. No hi ha ni un centímetre d'asfalt a l'illa, cosa que cal tenir en compte a l'hora de triar quin serà el teu mitjà de transport. Si prefereixes anar a peu, t'hauràs de moure per les platges més properes al sud, o fins i tot fer una excursió de 13 quilòmetres fins a la platja de les Conchas. També hi ha l'opció de llogar un Jeep amb un guia que et portarà als punts més turístics, però, personalment, em decanto per la bicicleta; anar de platja en platja en bicicleta té alguna cosa de diferent i especial. Tot i això, cal tenir en compte que recorreràs moltes pistes de sorra i, en alguns casos, sobretot cap al nord de l'illa, hauràs de caminar al costat de la bici per la gran quantitat de sorra d'alguns punts. La ruta per tot el nord de l'illa, tornant fins al poblet, és d'uns 15 quilòmetres, però val cada gota de suor. Recorreràs des d’autèntics paisatges lunars, on predominen les roques volcàniques, fins a completes dunes desèrtiques de color daurat.

Tampoc pots deixar de visitar Caleta de Sebo, la principal localitat de l'illa, on es respira total tranquil·litat i quotidianitat, plena de casetes blanques típiques de pescadors que contrasten amb la sorra dels seus camins.

NO T'HO PERDIS

La gastronomia Cap lloc millor per recuperar les forces d'un matí de bicicleta que dinant al restaurant Casa Enriqueta, un local tradicional costaner on menjar peix fresc i, naturalment, papas arrugadas.

la gastronomia

tracking