Glasgow, EscòciaG. C,

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Glasgow és la tercera ciutat més gran del Regne Unit després de Londres i Birmingham. Amb més de 600.000 habitants, els ciutadans de la ciutat escocesa, a més dels seus mítics equips de futbol (el Celtic i el Rangers, rivals eterns dins de la rivalitat catòlica i protestant de la vila), estan orgullosos de la seva universitat, que es troba entre les millors del Regne Unit i que per si mateixa és un dels atractius turístics més importants de la ciutat. Una universitat que ha donat quatre premis Nobel (el de la pau John Boyd Orr, i els de química sir Alexander Robertus Todd, sir Derek Barton i sir James Black) i en la qual van estudiar figures notables com William Thomson (Lord Kelvin) i Adam Smith.

Creada l’any 1451, l’edifici de la Universitat de Glasgow té diverses joies destacades a l’interior, com el meravellós claustre gòtic, el Museu Hunterian i la casa de Mackintosh, situada dins de l’edifici de la biblioteca. A més d’aquests edificis, val la pena passejar pels patis amb una gespa ben cuidada i admirar les façanes de les escoles.

Per als fans de Harry Potter també és un lloc especial en considerar-se per diverses fonts, com l’espai en què es va inspirar l’escriptora J.K. Rowling per crear el mític Col·legi Hogwarts.

La visita és gratuïta i és una bona activitat per fer un matí d’estiu tant si plou –que es força habitual a la ciutat escocesa– com si fa sol. Es pot aprofitar el passeig per la històrica universitat per esmorzar a la cafeteria del centre i sentir-se com un més dels milers d’estudiants que hi passen cada any per les aules.

Molt a prop de l’edifici de la Universitat de Glasgow es troba un dels altres atractius culturals de la ciutat del riu Clyde. Es tracta del museu Kelvingrove, també gratuït. Aquest museu, envoltat d’un dels parcs més bonics de la ciutat, és el més visitat de tot el Regne Unit fora de Londres i té una àmplia varietat de peces entre les quals destaquen obres d’art com L’Anunciació de Sandro Botticelli, el Crist de Sant Joan de la Creu de Salvador Dalí i pintures de grans mestres com van Gogh o Rembrandt, que es barregen amb col·leccions d’art egipci i medieval, així com una zona del museu dedicada a les ciències naturals. També val la pena fer un passeig pel parc i, si el temps ho permet aturar-se a veure com passa el temps.

NO T'HO PERDIS

Cervesa escocesa Un dels plaers de Glasgow és visitar algun dels pubs que omplen els carrers de la ciutat. No hi ha res millor per recuperar forces que beure una pinta de cervesa escocesa. O dues.

cervesa escocesa

tracking