Borneo, indonèsia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si t’agrada la natura i ets un amant dels animals, aquest viatge quedarà impregnat per sempre més en el bagul dels teus millors records. Si tens previst anar a Indonèsia, no ho dubtis, afegeix un punt més a la teva ruta i fes una parada a Borneo per conèixer, en el seu hàbitat natural, una de les criatures més increïbles de la natura i que només podràs trobar en aquesta illa i a Sumatra: els orangutans. Tot i que ara compten amb protecció dins del Parc Nacional de Tanjung, cal ser conscients que es tracta d’una espècie en perill d’extensió a causa de la tala d’arbres, les plantacions, els incendis, la caça i captura o el canvi climàtic, entre d’altres. També s’ha de tenir clar que no estàs en un zoo, sinó a casa seva, en bell mig d’un bosc tropical, de manera que els animals estan en llibertat i veure’ls requereix paciència i, sobretot, respecte. Però quina millor manera hi pot haver per conèixer-los? Amb aquestes dues habilitats, tens pràcticament assegurat observar-los saltant pels arbres, anant a buscar aliment o, amb una mica de sort, fins i tot a prop de les passarel·les preparades per als visitants. I tot, en mig de la selva, amb una infinitat de flors i de plantes precioses, i envoltat de milers d’espècies animals.

La millor època per anar-hi és la seca, de març a octubre, ja que és quan hi ha menys aliment al bosc i serà més fàcil que surtin a les zones on els cuidadors els deixen el menjar que no troben al bosc. Des d’una distància prudencial començaràs a veure com els arbres es mouen a l’horitzó fins que literalment per sobre del teu cap pot aparèixer una femella amb la seva cria entre els braços o un mascle de dimensions espectaculars saltant amb una agilitat difícil de creure per un animal que pot arribar a pesar més de 90 quilos. El millor, però, ve abans i després de l’hora que els posen el menjar. Si tens ganes de veure’ls fent la seva vida i pràcticament sol, demana al guia de començar abans l’excursió i de quedar-te més estona al final, quan la majoria de turistes hagin marxat. I aquí és quan necessitaràs la dosi de paciència i respecte, i amb una mica més de sort, tindràs l’oportunitat de mirar cara a cara, fixament, a tan sols un parell de metres, una d’aquestes meravelloses criatures. La seva mirada profunda, penetrant, sabia... et deixarà bocabadat. Una experiència que, sens dubte, no podràs esborrar de la teva memòria.

No t'ho perdis

Dormir a la selva La millor opció per visitar els orangutans és llogar un klotok, una embarcació típica de la zona. Podràs menjar, dormir i despertar-te amb els increïbles sons de la selva.

Borneo, indonèsia

Borneo, indonèsia

tracking