L'Atlmella de marC.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Parlar de l’Ametlla de Mar és parlar de cales transparents tapades pels para-sols dels turistes. Situada a la Costa Daurada, a la província del Baix Ebre, ens trobem aquesta joia de la costa catalana. Un poble de pescadors de no més de 6.800 habitants i de solament 66 quilòmetres quadrats, que en els últims anys ha estat massificada per persones que busquen turisme de sol i platja. Tot i així, si sou matiners podeu veure la sortida del sol a unes de les cales més boniques de la costa tarragonina. Per als més actius que aprofiten anar a la platja per explorar tots els racons amagats, ho poden fer a través del sender del Mediterrani i recórrer tota la costa de l’Ametlla de Mar des de la cala Calafat fins a la cala de l’Àliga.

Tot i les cales verges de fina sorra vestides amb banderes blaves i verdes, La Cala, també se’n diu així, és més que costa. Les galeres, els musclos i el pop són espècies típiques de la zona, i els pescadors del poble es lleven cada dia a la matinada per endinsar-se a la costa de les Terres de l’Ebre per pescar aquests i més productes. Tot i que en aquest fet podria caure tot el romanticisme que produeix la feina ben feta, penso que on es troba la veritable màgia és al que esdevé després. Un cop tornen els pescadors a la costa a l’hora de dinar els donen part de la pesca a les seves dones. Les mestresses vestides amb davantals es treuen la calor amb els vanos, mentre assegudes en cadires de plàstic a un replà a unes escales al costat del port es resguarden del sol sota dels balcons a l’espera dels primers clients. D’una forma castissa ensenyen el producte i a ull el pesen, l’emboliquen en bosses de plàstic i el venen.

Aquest producte és l’espina dorsal de la cuina de la zona i fa que els plats típics girin entorn de l’arròs del Delta i la tonyina roja de l’Ametlla. Tot i que si no volem cuinar, sempre podem parar en un dels nombrosos restaurants que hi ha al costat del port. Personalment, recomano La Bocana i, concretament, el seu arròs de cananas i allioli, una combinació que no defrauda. Després del tiberi, una bona opció per baixar el menjar és anar caminant per l’abric del port; des d’allí es pot veure tota l’Ametlla amb les seves típiques cases blanques de poble pesquer i el seu campanar. Si fem un tomb de 360 graus veurem els banyistes de la platja de l’Alguer i com trenquen les ones al moll.

NO T'HO PERDIS

CALA VIDRE Situada sota de les restes del castell de Sant Jordi d’Alfama, es troba aquesta preciosa cala. El seu nom indica com de cristal·lines són les seves aigües i és ideal per fer submarinisme.

tracking