Bilbao.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita a la catedral de Santiago és un dels plaers imprescindibles per a tots aquells que vulguin conèixer Bilbao. Enclavada en ple nucli antic, es tracta del centre gòtic més gran de Biscaia, amb lligams amb la història de la ciutat des dels inicis. Concebuda en un principi com una humil església parroquial, l’any 1955 va obtenir la seva consagració com a catedral. És, a més, un lloc de pas emblemàtic per al ramal costaner del Camí de Sant Jaume, de manera que aquest apòstol és, no per casualitat, el patró principal de la ciutat.

L’entrada en aquest edifici inclou també la visita a l’església de Sant Anton, un altre dels monuments que tots els visitants haurien de veure obligatòriament. Aquest temple es va construir el 1468 i l’interior ha estat utilitzat com a cementeri i la terrassa, com a llotja de braus, sense que se’n perdés la vocació religiosa. Declarada Patrimoni Històric i Artístic d’Espanya des del 1931, la catedral aplega sempre un bon nombre de visitants, com abans ho feien els peregrins, i de tant en tant acull també altres activitats com concerts o exposicions.

L’estada a Bilbao passa també inexcusablement per la visita al museu Guggenheim, convertit ja en un símbol més de la ciutat, si no el més important, que demostra que la capital s’ha modernitzat, però sense perdre la seva essència. I és que aquest espai es va convertir en pocs anys en una icona de la població que ofereix atractius tant a l’interior com a fora, perquè hi ha diverses escultures molt fotografiades habitualment pels visitants com són Puppy i Maman.

A dins, en tan sols una hora i mitja es pot veure el més interessant de la seva exposició permanent, amb obres importants que han marcat l’evolució de l’edifici, dissenyat per Frank O. Gehry i inaugurat el 1997. No s’ha d’oblidar, però, que la característica més cridanera d’aquest museu són les formes curvilínies recobertes de planxes de titani.

La ria de Bilbao, com un dels eixos més importants de la ciutat, és també una visita imprescindible, així com un recorregut pels carrers del centre històric, més conegut com a barri vell o els Set Carrers, on es pot gaudir dels seus famosos pinxos.

En aquesta part de la ciutat és on es pot gaudir de la gastronomia basca, en els abundants bars i restaurants que poblen la zona, precisament molt a prop de la catedral i l’església de Sant Anton.

NO T'HO PERDIS

‘Maman’, tot un èxit L’escultura de bronze, marbre i acer innoxidable de Louise Bourgeois forma part de la col·lecció permanent del Guggenheim i és, sens dubte, un dels elements més fotografiats.

tracking