CASCADES DE L'IGUAÇÚ

La força de la natura

Cascades de L'IguaçúJ.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Considerades com una de les set meravelles naturals del món, les cascades del riu Iguaçú estan situades a la zona fronterera entre el Brasil, l’Argentina i el Paraguai. Si estem de ruta per qualsevol d’aquests països, desviar-nos per fer-hi una petita escapada està més que justificat.

No importa quantes cascades o parcs naturals haguem visitat al llarg de la nostra vida: aquest paratge et fa sentir la força de la natura com cap altre lloc. Perquè no estem parlant de dues o tres cascades, sinó de fins a 275 salts d’aigua que cauen des de diferents altures, i que estan repartits al llarg de més de dos quilòmetres. El més alt, de 80 metres, és conegut com la Gola del Diable. El nom ja ho diu tot.

Es recomana comptar amb almenys dues jornades senceres per poder gaudir dels dos costats de les cascades, l’argentí i el brasiler. Cap dels dos és millor o pitjor que l’altre, simplement són diferents i alhora complementaris: a la banda argentina s’hi troben el 80% de les cascades, així que és una bona opció si volem veure-les de prop. Del costat brasiler, en canvi, hi ha una excel·lent vista panoràmica de tot el conjunt.

La part argentina és la que requereix més temps si es vol explorar la zona a fons, ja que consta de tres recorreguts. El camí superior és el més curt i és una bona manera de començar a familiaritzar-se amb l’espai. El circuit inferior, ja més extens, té els salts de Bossetti i de Dos Hermanas com a atractius principals. Finalment, es pot visitar el punt panoràmic de la Gola del Diable, la joia de la corona de l’excursió.

El costat brasiler, en canvi, està format per un únic camí de poc més d’un quilòmetre que condueix igualment fins a la Gola del Diable, que aquí s’aprecia des d’una altra perspectiva. Diferents miradors es reparteixen al llarg de la ruta, fins arribar a una imponent passarel·la situada entre dos grans salts d’aigua.

Amb independència d’on ens allotgem –les ciutats més properes són Puerto Iguazú (Argentina) i Foz do Iguaçu (Brasil)–, travessar la frontera per visitar un o altre costat de les cascades no suposa cap dificultat. El recomanable és apuntar-se a una excursió organitzada, però si preferim anar per lliure, diferents línies d’autobús cobreixen el trajecte fins a les portes dels respectius parcs nacionals. Cal tenir en compte, això sí, que haurem d’adquirir una entrada diferent a cada banda.

NO T'HO PERDIS

Ruta en vaixell Els més atrevits poden navegar pel riu Iguaçú amb unes embarcacions especials que els portaran fins als peus de les cataractes. L’empresa Macuco Safari ofereix diferents circuits.

tracking