Caldes d'EstracC. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla mentida que un municipi de poc més d’un quilòmetre d’extensió pugui amagar tants racons i opcions de gaudi, però Caldes d’Estrac, o Caldetes –encara és viu el debat sobre la denominació–, amaga experiències per a tots els gustos, especialment si ets un amant declarat del mar.

Si la teva idea és passar un cap de setmana en aquest racó del Maresme, pots llogar habitació a l’hotel Dynamic, reformat fa uns cinc anys, i mirar-te la programació nocturna, ja que durant els mesos d’estiu utilitza la terrassa com a plataforma promocional de joves músics i cantants. Gaudir d’un còctel rodejat d’unes vistes increïbles del municipi marí amb unes notes de jazz envoltant l’atmosfera és una experiència que formarà part dels millors records de l’estiu.

Durant el dia pots fer una passejada pel nucli antic. Partint de la plaça de l’Ajuntament arribaràs fàcilment a la capelleta del Remei, l’església de Santa Maria, la torre de guaita i la Biblioteca Can Milans, on hi ha un dels millors racons de la vila, un petit banc rodejat de plantes i flors, ideal per gaudir d’una bona lectura sota l’ombra que ofereix un vell arbre. A la part baixa del poble trobaràs l’església del Carme, que conté una escultura de la verge que anys enrere els pescadors acostumaven a treure per celebrar la festivitat.

Menció especial mereix el Parc Can Muntanyà, amb llacunes, camins i racons per gaudir d’unes vistes magnífiques de les cases del poble sobre el mar. No és d’estranyar que els darrers anys s’hagi convertit en l’epicentre de l’activitat cultural del poble i principal punt de trobada del festival Poesia i + de la Fundació Palau. I aquesta darrera és precisament una altra de les parades que has de fer si t’interessen els corrents artístics de principi de segle XX. I és que la fundació alberga una col·lecció que fa un recorregut pel segle XX, amb noms tan coneguts com Miquel Barceló o Perejaume, i això sense mencionar la inesgotable obra de Picasso reunida per Palau i Fabre.

Finalment, no podem oblidar el paper fonamental que l’aigua juga en aquest municipi, des dels balnearis, als quals podràs accedir mitjançant reserva prèvia, fins al mar, especialment la platja dels Tres Micos, que fa més de quinze anys que obté la bandera blava i que voreja el passeig dels Anglesos, que rep aquest nom per les cases modernistes que conté.

NO T'HO PERDIS

El safareig La història de Caldetes ha deixat un dels racons més emblemàtics del municipi: el safareig, on s’aprofitava l’aigua calenta que emergia del subsol per rentar la roba i passar una bona estona.

El safareig

tracking