Júlia Muratet

“Un jugador d'escacs no pot abaixar mai la guàrdia”

Té 28 anys i a l’abril va fer-se amb el títol de Miss International Catalunya. A banda del modelatge, és una amant dels escacs i s’ha classificat per a les semifinals del món del Queens’ Chess Festival, que tenen lloc el 15 de juliol.

Júlia Muratet, Jugadora d'escacs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va viure la classificació per a la semifinal del Queens’ Chess Festival?

Molt tensa. Per començar, estava de viatge i vaig tancar-me a l’habitació de l’hotel a jugar durant les dues hores i mitja que va durar el torneig, que era online. Després, les partides van ser una muntanya russa. Duraven tres minuts. Vaig començar fent taules, a la meitat del torneig em vaig posar de les primeres i de sobte vaig començar a perdre. Em veia a fora.

Però no va ser així.

No. Després de guanyar algunes partides, la darrera era la decisiva. Em va tocar una jugadora superior a mi. Ella tenia una puntuació de 2.000 i jo de 1.700 i en teoria m’hauria d’haver guanyat. Però vaig tenir sort i vaig classificar-me.

Només és gràcies a la sort?

També a la concentració que vaig mantenir durant tota la partida. Pensava: “l’he de guanyar sí o sí”, i així va ser. Vaig quedar la número 20 de les 25 millors jugadores d’Europa.

Es veu a la final?

Tant de bo que sí. Competeixo amb les 100 millors del món i només se’n classifiquen vuit. Però si soc allà és per alguna cosa i estic preparant-me més que l’altre torneig.

Com es prepara un torneig?

Estic estudiant obertures que siguin fàcils per no malgastar temps a l’inici i poder invertir-lo en el mig del joc, que és el que no et pots preparar.

D’on li neix aquesta passió pel món dels escacs?

Vaig començar a jugar als escacs amb set anys i és quelcom que em ve de família. La mare juga, la germana, el pare, els oncles... Ells són els meus referents.

S’hi dedica professionalment?

Els torneigs d’escacs són un hobby i el que em dona per viure és la meva feina com a professora d’escacs. També acabo de guanyar el certamen de Miss International Catalunya i aviat optaré al d’Espanya. Per tant, no, no soc professional.

Pensa a professionalitzar-se?

No. Viure dels escacs no és el meu estil de vida somiat.

Per què?

Mentalment, un jugador d’escacs ha d’estar sempre al 100% i no pot abaixar mai la guàrdia. Ha de tenir una partida bona rere l’altra i és una pressió que no m’agradaria experimentar.

El Queens’ Chess Festival és un torneig ‘online’. Prefereix jugar en línia o presencialment?

Acostumo a jugar en línia, perquè és molt còmode. Ara bé, m’estimo més competir de manera presencial. Tens un tracte amb el rival, pots fixar-te en quins moments està pensant més, quan està més tranquil...

tracking