Albert Balcells

“El turisme esportiu és una tendència en creixement”

Va començar la carrera esportiva en la BTT, que el va portar arreu del món. Una lesió el va allunyar de la competició, però li va obrir les portes de l’organització de curses de muntanya d’alt nivell.

Albert Balcells

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és el Merrell Mountain Festival Comape­drosa?

L’Skyrace Comapedrosa és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari de les curses d’alta muntanya. El Merrell Mountain Festival Comapedrosa té un aire de reedició. És un nou punt de partida. Mantenim la competició de primer nivell, però ampliem les activitats per arribar a un públic més familiar.

Quines novetats tindrà el programa?

Dissabte al matí obrirem el festival amb la vertical del Comapedrosa. Són vuit quilòmetres de distància i 1.480 metres de desnivell positiu entre el cim del Comapedrosa i el poble d’Arinsal. És una prova competitiva, però oberta a tothom. Pot ser una bona oportunitat per descobrir l’entorn de la muntanya. Dissabte al matí, a més, es faran les proves per als nens de sis a catorze anys, i els que vulguin podran accedir a les vies ferrades amb monitors. A la tarda hi haurà una classe de ioga i, més tard, una sessió de cinema de muntanya.

I diumenge?

Les dues activitats més importants seran l’Skyrace Comapedrosa –vint-i-quatre quilòmetres de distància i 2.375 metres de desnivell positiu– i l’Skyrace Arinsal –dinou quilòmetres de distància i 1.456 metres de desnivell positiu.

Com és que van prendre la decisió d’ampliar el públic a qui s’adreça l’esdeveniment?

El turisme esportiu és una tendència en creixement. L’ampliació de l’oferta d’activitats no tan sols ens permet atraure més visitants, sinó també augmentar els dies de pernoctació al país dels visitants. No volem que els corredors vinguin només a fer una cursa i tornin al seu país. L’oferta ha de ser prou atractiva perquè els visitants vulguin venir a passar uns dies a Andorra amb la família. Hem reformulat l’esdeveniment per poder assolir aquests objectius, que compartim amb el comú de la Massana.

Al cap i a la fi, també es tracta de generar més oportunitats per al teixit comercial de la parròquia i del conjunt del país, oi?

Sí. Atraure més visitants que passin més temps al país pot tenir un impacte molt positiu en sectors com l’hostaleria i la restauració. El turisme esportiu és més que anar a un lloc, fer una cursa i tornar cap a casa.

Quantes persones s’han inscrit a l’esdeveniment?

Esperem uns 800 participants. De moment hi ha uns 600 inscrits.

És una bona xifra?

Sí, és una molt bona xifra. Cada vegada tenim més la tendència d’inscriure’ns a les curses i tot tipus d’esdeveniments a última hora.

tracking