Alejandro Briatore

“El 'crossfit' atrau molta gent i és un esport que enganxa”

Apassionat de l’esport i entrenador, és membre de l’equip Crossfit Lynx i dirigeix la Fitness Challengue, que arriba el cap de setmana a Escaldes-Engordany. Una pràctica, sens dubte, a l’alça.

Alejandro Briatore

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és l’Andorra Fitness Challenge?

És un esdeveniment de crossfit emmarcat en la Fitness Challenge League en què participaran uns 540 atletes, repartits en 135 equips –de tres nois i una noia– dividits en tres categories: elit, RX i Open. El que es busca és, bàsicament, els equips que estan més en forma de la categoria.

A què s’enfronten?

A cinc proves més una final a la qual només arriben els 10 millors equips de cada categoria i que tindrà lloc a Barcelona, el mes de febrer.

És la sisena temporada de la Fitness Challenge League.

Pel que fa al circuit, sí, però és el tercer any que la prova aterra a Andorra.

Per participar-hi cal tenir cert nivell.

Hi ha uns estàndards establerts, uns requisits mínims que recomanem per poder formar part de la prova. Ara bé, hi ha coses que no cal que les faci tot l’equip i sí un 50%, per exemple, però hi ha uns requisits que s’han de complir.

Però hi ha una obligació de demostrar que ets apte.

En certa manera, sí. Abans d’anar a la competició has de passar el que anomenem Level Wods, que són proves que serveixen per distribuir els equips en les diferents categories segons el nivell. Així, la dificultat de les proves anirà en funció del nivell dels equips.

Una selecció natural, vaja.

Som dels pocs esdeveniments que no tenim una classificació, ara ja ho fan més competicions, i si t’hi apuntes, vens i ja està, sempre que compleixis els requisits. Depenent dels Levels Wods se t’adjudica una categoria o una altra.

I és més fàcil de controlar.

Totalment, perquè ens havia passat que hi ha gent que s’apunta a una categoria molt més difícil per a ella i, és clar, després pateix molt més del que tocaria. També el cas contrari, gent que té molt nivell s’apuntava a categories inferiors per, suposo, guanyar segur i sentir-se millor. Això sí que perjudica una mica perquè no és gaire just quant a competició.

El ‘crossfit’ està de moda i és un esport a l’alça.

En si mateix, a banda d’un esport, ja és un sistema d’entrenament i això enganxa. Altres esports, per exemple, fan servir exercicis de crossfit per millorar la condició física.

I atrau molt de públic.

Perquè no es busca un esport de competició en concret, sinó estar en forma a nivell estètic i de salut. Atrau molta gent quant a entrenament i acaba enganxant en l’àmbit esportiu, per tot l’ambient que envolta.

tracking