Maria Campillo

“No es parla de com afecta haver patit abús sexual”

Compagina la comptabilitat amb les lletres que, fins fa poc, guardava a la seva tauleta de nit. El 2022 va publicar La ciudad que me estremeció i aquest 2023 publica Tiempo perdido. Ambdues són novel·les
autoeditades.

Maria CampilloFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tiempo perdido és la segona novel·la que publica. Comparteix algun lligam amb la seva primera obra, La ciudad que me estremeció?

La protagonista d’ambdues novel·les és la mateixa, la Maria, i podríem dir que Tiempo perdido (2023) és la complementació de La ciudad que me estremeció (2022). Continuem acompanyant la Maria en el pas de l’adolescència a la vida adulta, però en aquesta segona part ella ja és més madura i les coses que viu són diferents. També he aprofitat Tiempo perdido per tractar temes que van quedar oberts a la primera novel·la.

Quins són aquests temes?

El de la violència de gènere i l’abús sexual n’és un. És una qüestió que apareix en la primera obra i en la segona volia aprofundir-ne.

Per algun motiu en concret?

Encara que sembli que se’n parla obertament, crec que no se’n parla prou. Els mitjans de comunicació expliquen diàriament casos i exposen dades de les dones que han patit abús. Ara bé, no es parla de com afecta haver patit abús sexual en el dia a dia d’una persona.

Com pot ajudar tractar l’abús sexual des de la ficció?

D’una banda, a conscienciar sobre l’existència dels abusos sexuals i, de l’altra, la ficció pot ajudar sobretot la gent més jove a identificar els comportaments d’un maltractador. He tingut lectores que quan han acabat la novel·la m’han confessat que un home ha abusat d’elles sexualment, i quan va succeir ni tan sols sabien que el que havia passat estava malament.

La ciudad que me estremeció i Tiempo perdido tindran una tercera part?

Estic treballant en una tercera novel·la, però no és una tercera part com a tal. La Maria deixarà de ser la protagonista i passarà a ser la narradora, i la trama se centrarà en la vida d’un altre personatge, un home.

En dos anys ha publicat dues novel·les. Una el 2022 i una el 2023. Aquesta tercera sortirà a la llum el 2024?

La tinc avançada, però la intenció no és publicar-la l’any que ve. Esperaré una mica.

Quant al títol de la darrera novel·la, perdem el temps o realment tot el que vivim ens serveix per a alguna cosa?

Precisament, aquesta és una de les moralines de Tiempo perdido. La protagonista està capficada amb que ha perdut el temps amb certes persones, però a poc a poc va entenent que el temps no es perd i que totes les experiències que vivim ens serveixen per aprendre coses noves. Això no treu que si una persona no et valora o et tracta malament hagis de fugir directament d’allà.

tracking