Marc Bernaus

“Els nens aprenen conceptes de futbol, però també valors”

L’exinternacional organitza la 15a edició de l’estada d’estiu que porta el seu nom. Del 17 al 22 de juliol, al CTEO, gairebé un centenar de nois i noies podran gaudir del futbol i aprendre tots els secrets d’aquest esport.

Marc Bernaus, Impulsor Campus M. Bernaus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una estada més que consolidada.

Ja són 15 anys! Estem molt contents de poder continuar amb la tradició i de seguir, un any més, acompa­nyant els nens i nenes del país. Estem bastant establerts i molt orgullosos, sobretot, que l’estada es pugui fer cada any.

L’objectiu des del primer dia, que els participants gaudeixin i aprenguin.

Una prioritat per a nosaltres. Des que vam fer la primera edició del campus, l’any 2008, hem mantingut el primer gran objectiu, que els nens s’ho passin molt bé. A més, aprenen conceptes bàsics del futbol perquè els puguin fer servir quan vagin amb els seus equips.

Ara que parlava de la primera edició del campus, vostè encara jugava...

Sempre havia tingut al cap la possibilitat de fer el campus i, sí, quan es va fer el primer jo encara jugava. La meva idea era desmarcar-me d’altres estades similars que es fan a l’estiu, que són una mica més màrqueting que futbol i aprenentatge.

Els inicis no van ser fàcils.

Recordo amb el Richard [Imbernón, un dels impulsors], que repartíem tríptics per arribar a més gent. A poc de l’inici de la primera edició hi havia només uns 20 nens apuntats i, finalment, van venir uns quants més i ja va anar tot més rodat.

Han limitat la inscripció a uns 100 participants.

Ara en portarem uns 90. En faríem més però, és clar, per temes d’espai, de logística i de comoditat, el centenar de nens i nenes és la xifra correcta. Tenim espai per a edats compreses entre 8 i 16 anys però és bastant relatiu ja que, molts cops, tenim nens de 5 o 6 anys.

Ui, tan petits?

Són casos que ens ho demanen els pares i també nosaltres, quan fem els grups, veiem que ells estan còmodes. S’ho passen molt bé i no és cap problema perquè ens adaptem.

La comoditat.

Un altre aspecte bàsic, per això la limitació d’inscrits que li comentava. Amb un nombre més elevat es perdria qualitat en l’oferta i prioritzem el benestar dels nens i no escatimem res. Ni en menjar, ni en res.

Com és una jornada al campus.

Els nens són tots d’Andorra i, per tant, dormen a casa. Comencem al matí, amb treball específic al camp i un monitor cada grup de 10. Després dinem tots junts i els nens tenen dues hores d’esbarjo a la piscina. A la tarda, tornem al camp i es fan alguns partits i pels volts de les 19.00 hores acabem.

Bàsicament, futbol i futbol.

Aspectes tècnics i tàctics, d’acord, però també aprenen valors, respecte, bon comportament, a conviure i compartir.

tracking