Toni Roca

“La rumba és sentiment, alegria i ganes de passar-ho bé”

És el vocalista i compositor d’aquesta banda de rumba nascuda al país ara fa cinc anys. El grup amenitzarà avui al migdia (13 h) la Vermutada popular organitzada a la plaça dels Arínsols d’Encamp en el marc de la Festa del Poble.

Toni Roca, Líder de Rumband

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què han preparat per al concert d’aquest migdia?

Serà una actuació d’unes dues hores en què oferirem bona part del nostre repertori. Unes sis o set cançons nostres i la resta d’altres artistes del gènere de la rumba.

Quins són els orígens de Rumband?

Tot va començar arran d’una actuació a La Fada Ignorant, l’octubre del 2018, en el marc d’un concurs que organitzava el local. Ens van dir que ens havíem de posar un nom per poder participar i va ser així com ens vam constituir oficialment.

La formació s’ha mantingut sense canvis?

No. En aquell moment érem tres, dos guitarristes i jo a la veu. A poc a poc s’han anat incorporant membres, fins als sis actuals: quatre guitarres, una d’elèctrica, percussió i veu.

Com definiria l’esperit de la rumba?

Sentiment, alegria i ganes de passar-ho bé. Crec que aquests són els tres ingredients principals, que també tinc molt presents en compondre temes.

Sobre què li agrada escriure?

Sempre m’ha agradat explicar la meva vida i les coses que em passen, i també expressar els meus sentiments en cançons. Durant el confinament, per exemple, vaig escriure Contando estrellas, centrada en els moments que estàvem vivint aleshores.

Quines són les seves principals influències?

He crescut amb molts artistes: Estopa, Junco, los Chichos... però sens dubte el que més m’agrada i el que més m’ha influenciat ha estat El Barrio. De fet el porto tatuat al braç. I com a curiositat, també vaig escriure una cançó, Tatuajes en el alma, dedicada a qui em va fer el tatuatge, un bon amic de la Seu.

Rumband té força concerts programats per a aquest estiu. La rumba està de moda?

Sí, és cert que tenim molta feina, no parem. Ens han trucat de tot arreu: Encamp, el Pas de la Casa, Escaldes-Engordany, Canillo... Si la rumba està de moda? Que agrada és clar, perquè en cada actuació puc comprovar que la gent gaudeix moltíssim. I em consta que moltes persones que no són especialment fans de la rumba s’ho han passat pipa als nostres concerts.

A més d’aquestes actuacions, hi ha algun disc a la vista?

Sí, precisament estem gravant un disc però encara no puc donar una data aproximada de sortida perquè tota l’edició l’estem fent nosaltres sols. Ningú més ens està ajudant i el procés és força lent.

tracking