Marta Peleijà

“Pal és un poble petit amb una gran festa”

Higienista dental de formació i professió, està implicada en l’organització de la festa major de Pal des que té 16 anys. Assegura que el millor de la festa és veure com tothom s’ho passa bé en les activitats.

Marta PeleijàMARTA PELEIJÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina vinculació té amb la festa major de Pal?

Soc la padrina major de la comissió de festes. Ja en fa dos anys.

Des de quan hi participa?

Des que tinc 16 anys.

Què va animar-la a col·laborar-hi?

Pal és un poble molt petit. Tota la meva família n’ha format part en algun moment. Vaig animar-me a participar-hi per tradició familiar, per no trencar aquesta cadena, i perquè vull que la festa tingui continuïtat.

Què és el més gratificant de la feina que fa a la comissió de festes?

Organitzar una festa major suposa molta feina. Hi ha moltes hores i esforç al darrere que no es veuen. Veure com tothom s’ho passa bé en les activitats que has organitzat és una sensació molt gratificant. És el millor de la festa.

Quants veïns participen en la comissió?

Aquest any som 13 persones de totes les edats. De padrins a joves de 25 anys. Comencem a treballar cap al gener o el febrer, però la feina es concentra l’últim mes.

Com serà la festa major de Pal d’aquest any?

Començarà el divendres 23 de juny i s’allargarà tot el cap de setmana. Hi haurà activitats per a tots els públics i molt familiars. Aquest any el primer dia de la festa coincideix amb la revetlla de Sant Joan. Farem el sopar popular, encendrem la foguera i hi haurà focs artificials. La festa major de Pal es diferencia de la resta, entre altres coses, perquè els focs són el primer dia, no l’últim.

Com col·labora el comú de la Massana en l’organització de la festa?

Ens ajuda amb una aportació econòmica per pagar les activitats. A més, cada any organitza una reunió amb els representants de les comissions de festes dels quarts en què s’informa sobretot dels canvis que hi ha hagut en la normativa que cal aplicar en les activitats dels programes festius. La veritat és que el comú ens ajuda en tot el que necessitem.

S’ha plantejat mai d’ampliar aquest compromís a altres àmbits de la parròquia i participar en la política comunal?

No! (riu). M’agrada molt implicar-me cada any en l’organització de la festa major de Pal, però la política comunal no és el meu lloc. Estic concentrada en la meva professió. No m’ho he plantejat.

Si hagués de descriure breument la festa major de Pal com ho faria?

M’agrada dir-ho així: Pal és un poble petit amb una gran festa. I no som tan lluny com sembla!

tracking