Jessica Rivera

“Les emocions són part essencial del procés d'emprenedoria”

És CEO i cofundadora, amb Jorge Garcés, de l’empresa Aumentium, dedicada a l’assessorament de negocis. Demà al matí (10 h) tots dos oferiran a l’hotel Roc Blanc una sèrie de mentories d’emprenedoria personalitzades.

Jessica Rivera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la seva proposta?

Es tracta d’unes mentories d’emprenedoria anomenades one-to-one, que hem organitzat en sessions de 30 o de 60 minuts, en funció de les necessitats de cada client.

Quin és l’objectiu?

Volem fomentar el creixement i el desenvolupament de l’emprenedor i del seu negoci, compartint la nostra experiència i coneixements. També donem molta importància a un aspecte que normalment no se sol tenir gaire en compte, què és el de l’autoconeixement.

Per què és important?

Perquè les emocions són una part essencial del procés d’emprenedoria. És fonamental que la persona o persones que hi ha darrere d’un projecte empresarial tinguin una visió clara d’on són i on volen anar. Però també és important saber com se senten, com els està afectant el procés d’emprendre i quines emocions els genera.

Quins són els dubtes més habituals d’algú que inicia una aventura empresarial?

Depèn molt de l’etapa en què es trobi. No és el mateix estar començant que tenir un projecte ja materialitzat. Les consultes poden anar des de com buscar finançament fins a com replantejar el model de negoci. El ventall és molt ampli.

I n’hi ha prou amb mitja hora o una hora per tractar totes aquestes qüestions?

Bé, aquestes mentories estan dissenyades com un vis-a-vis més aviat informal en què sí que és possible donar resposta a les principals inquietuds. Però de tota manera, si algú necessita més temps o assessorament en diferents àrees se li pot oferir un acompanyament a mitjà o a llarg termini.

Quins són els principals eixos de l’assessorament empresarial?

Nosaltres concretament treballem amb tres grans branques: la transformació digital, la ciberseguretat i la consultoria estratègica. Dins la part de consultoria tenim aquestes mentories, que de moment volem mantenir en aquest petit format. No descartem, més endavant, desenvolupar una metodologia concreta, basada en la nostra experiència.

Ha fet esment a la transformació digital, un altre aspecte clau del món empresarial actual.

Sí, és de vital importància per a un negoci incorporar les noves tecnologies si vol seguir sent competitiu. I hi ha moltes empreses amb una història al darrere que no han fet esforços en aquest sentit, per exemple en l’automatització o digitalització dels processos.

Què haurien de fer?

El més aconsellable és encarregar un estudi de maduresa digital i aplicar un pla d’acció que hi pugui donar resposta.

tracking