Roc Tarruell

“En vint minuts pots mostrar què fas com artista”

El resident andorrà actuarà el proper 22 de juny (19 hores) a l’Auditori Nacional en el marc de la competició organitzada per la revista Enderrock, el Sona9, on presentarà les seves noves cançons.

Roc Tarruell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com definiries el teu estil musical?

Hi ha una barreja de moltes influències. Crec que podríem dir que, com a titular, el que faig és indie pop o indie rock en català. A partir d’aquí barrejo moltes influències com el rock el jazz o el funk, entre molts altres.

I què té de diferent aquesta iniciativa?

Doncs amb la música vaig començar quan tenia dotze o tretze anys, que vaig arrencar amb la bateria i també tocava amb els amics en algun grup i després vaig entrar a la Jonca. Al cap d’un temps vaig decidir començar a fer classes de guitarra perquè tenia ganes de començar a escriure cançons. La veritat és que em va saber greu apartar una mica la bateria tot i que no l’he deixat de tocar.

El repte del Sona9 com comença?

L’any passat ja m’hi vaig presentar, però ho vaig fer a Catalunya. Jo soc resident a Andorra, però de nacionalitat espanyola, i ho vaig intentar però no va anar bé. Aquest any m’ho van proposar, però per presentar-me a Andorra on es fa per primer cop.

Menys competència a Andorra que a Catalunya?

Pot ser sí que és una mica més senzill però al final també és donar l’oportunitat al territori.

Un cop t’hi llances de cap, com fas la tria de cançons. Què va dins de la presentació i què queda fora?

Suposo que és un procés difícil fer la selecció si bé en el meu cas va ser una mica més senzill perquè vaig apostar per presentar les meves noves cançons. De fet, la majoria encara no han sortit. Eren cançons que vaig gravar en un estudi i, per tant, tenen millor qualitat.

I el 22 de juny ara a per l’actuació en directe...

Sí, serà a l’auditori nacional d’Ordino amb els altres dos grups andorrans i d’aquí sortirà un semifinalista. El més difícil serà adaptar el directe que fem als 20 minuts que ens donen. La veritat és que és bastant poc tot i que sí que penso que amb aquest temps pots mostrar què fas com artista.

Rockyo és un projecte en solitari que en aquest cas se suma al grup?

Exacte, és un projecte en solitari, però compto amb amics de tota la vida que m’acompanyen, també perquè són coneguts meus d’Andorra ja sigui per l’escola o per la música. En aquest cas a la guitarra m’acompanya en Marc López, al baix en Jan Vinyals, el teclista és en Joan Gómez i a la bateria hi ha l’Ayrton Medeiros. De fet, l’any passat ja funcionàvem com a grup perquè teníem ganes de començar a fer directes i ara tenim aquest gran repte al davant.

tracking