x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Suray Fernández

“Amb 10 minuts de ioga diaris ja es noten els beneficis”

La instructora oferirà un taller de ioga demà dissabte organitzat pel comú d’Escaldes-Engordany, una pràctica de la qual destaca les qualitats per millorar l’estat físic i psicològic de les persones.
Suray Fernández

Suray Fernández

Suray Fernández

S. F.
Actualitzada 02/06/2023 a les 12:14
En què consistirà el taller de ioga a l’aire lliure de dissabte?
L’objectiu és que la gent faci esport a l’aire lliure. En aquest sentit entenem que el ioga a més d’una forma de cuidar-se i de connectar amb un mateix, serveix també per exercitar el cos, i ho volem fer una mica diferent sortint a l’exterior.


Per què a l’aire lliure?

Penso que pots tenir una millor sensació. No és el mateix estar entre quatre parets, per molt maco que sigui l’espai, que estar a l’aire lliure, cosa que comporta més estímuls, més oxigen, més amplitud, més llum; en definitiva més sensació.

Cada dia hi ha més interès pel ioga?
Sempre hi ha la gent que té estigmatitzat el ioga, quan en definitiva hi ha un enorme ventall de connectar amb un mateix. El que passa és que el practiques o no. Hi ha gent que es passa el dia a dia fent les obligacions diàries i es perden l’aquí i ara. Al final es tracta de buscar un moment en què cadascú pugui sentir-se sense pensar res més. Per això amb el ioga el que fem és ajudar les persones que no tenen aquest hàbit a fer-ho.


Hi ha un auge per buscar-se a un mateix...

Per sort aquesta és una moda molt bona i que s’ha estès com una pràctica que ve de l’orient. Al cap i a la fi el que s’ha fet és adaptar el que es feia allà a l’estil de vida de la gent d’aquí.

Té més beneficis el ioga en unes edats que en unes altres?
El ioga, de fet, és bo per a tothom. El més usual, però, és trobar-te dones d’entre 20 i 45 o 50 anys, que són les que practiquen més, segons la meva experiència. Sempre hi ha excepcions i cada vegada hi ha més homes que també se sumen a la pràctica el ioga, sobretot per exemple homes que fan esport d’elit, ja que els ajuda a estar més relaxats i concentrats.


Va bé doncs complementar el ioga amb l’esport...

És ideal, i jo mateixa per exemple provinc del món de l’snowboard i la meva base de preparació sempre ha estat el ioga. Per això vaig voler fer la formació per poder impartir bé les classes.

I si hagués de resumir els beneficis del ioga què diria?
Ha de ser com un hàbit, i si és així, la veritat és que acaba tenint molts beneficis, principalment, per exemple, per al sistema nerviós, que genera molts problemes avui en dia. A més, oxigenes el cos i millores el funcionament de les articulacions, les postures i també actua en l’àmbit anímic. Fins que no ho proves no t’adones de com d’important és el ioga per a la vida quotidiana. Per a mi se n’hauria de fer cada dia deu minutets i ja en notaries els beneficis.
  • #1 Castellano Comunero
    (02/06/23 13:30)

    Discurs exportable a qualsevol altra secta, religió o mètode de “vendre la moto” de les autoajudes o “vine, que et dic el que has de fer i el que et costa”; són calcades les unes a les altres les estimulacions propagandístiques que utilitzen per al “camelo”. És clar, com ve de milers de quilòmetres...

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts